Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
26. 1. 2013,
7.40

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Steve Nash Dwight Howard Los Angeles Lakers

Sobota, 26. 1. 2013, 7.40

4 leta, 3 mesece

Izbira D'Antonija zaradi Nasha največja napaka Jezernikov

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred letošnjo sezono so Jezerniki pripeljali Steva Nasha in Dwighta Howarda in glasno napovedovali boj za naslov. Po polovici rednega dela se je boj za naslov spremenil v boj za končnico.

Podpredsednik Los Angeles Lakers Jim Buss je kmalu po začetku sezone na klop posadil Mikea D'Antonija, čeprav je bil med kandidati tudi preverjeni in v Los Angelesu z zlatimi črkami zapisani Phil Jackson. Zdaj se kaže, da je bila to ena največjih napak. Bussov strah pred vrnitvijo Jacksona na klop je bila v tem, da se v legendarnem trikotnem napadu ne bi znašel Nash in se je zaradi tega odločil za D'Antonija, s katerim je 38-letni Nash uspešno sodeloval pri Phoenix Suns. S tem je Buss jasno pokazal, da je dal Nashu prednost pred Paujem Gasolom, če ne tudi pred Dwightom Howardom, ki se v D'Antonijevem sistemu nista znašla. Lakers imajo po polovici sezone le 17 zmag in kar 25 porazov. Na zadnjih dvanajstih tekmah so zmagali le štirikrat. Nash, ki je v veliki meri zaslužen za uspešno kariero D'Antonija, pa le tega ne more več reševati in Jezerniki tonejo globlje in globlje. Nezadovoljstvo igralcev pod košem je veliko, Gasol pa se v februarju tudi spogleduje z odhodom, saj si D'Antoni želi igralce, ki bi bolje ustrezali njegovemu sistemu igre.

D'Antoni že pred leti zavrnil prihod Howarda

Ob slabih igrah celotnega moštva pa je najbolj zaskrbljujoče nezadovoljstvo Dwighta Howarda, ki bo za nameček po letošnji sezoni še prost igralec. V letošnji sezoni je imel Howard kar nekaj vročih razgovorov z Bryantom, a naj bi bili ti bolj spodbujanje 27-letnega centra, ki se v letošnji sezoni vrača po težki poškodbi hrbta. Prav tako so Jezerniki zavrnili možnost, da bi Howard v februarju lahko zapustil moštvo. Bryant ne bo Howarda pregnal iz Los Angelesa, to lahko stori le D'Antoni, ki ne verjame v igro po globini. Že kot trener New Yorka je imel možnost pripeljati Howarda, takrat še iz Orlanda, a je vodstvu svetoval, naj raje pripeljejo Tysona Chandlerja. Pri Orlandu je Howarda dokončno izklesal Stan Van Gundy, ki ga je porinil na parket in iz njega potegnil najboljše. To vlogo v Los Angelesu zdaj igra Bryant, čeprav verjetno ne bosta nikoli najboljša prijatelja. A tudi z Shaquille O'Nealom nista bila, pa sta osvojila tri šampionske prstane.

Si lahko privoščijo še eno trenersko zamenjavo?

D'Antoni je z Jezerniki podpisal triletno pogodbo, potem ko je zamenjal odstavljenega Mikea Browna, ki je imel še prav tako triletno pogodbo. Oba skupaj jih bosta stala 25 milijonov dolarjev. In koga bi lahko pripeljali zdaj? Jacksona lahko samo sanjajo. V letošnji sezoni so še najbolje delovali pod vodstvom začasnega trenerja Bernija Bickerstaffa, ki je poenostavil napad in zahteval trdo obrambo. V petih novembrskih tekmah so zabeležili štiri zmage.

Howard prihodnost Jezernikov

Resnica, ki jo mnogi navijači Jezernikov ne želijo slišati je: po era Bryanta se počasi izteka in prihodnost Lakersov je Dwight Howard. Lakers mu bodo ponudili 100 milijonov dolarjev za pet sezon in verjamejo, da bo ostal. Letos tega resda ne upravičuje, vendar potrebuje le celotno poletje priprav, da se popolnoma osvobodi vseh poškodb, ki ga mučijo. Tudi Nash še vedno lahko naredi razliko v igri, a izbira trenerja ne bi smela biti taka, da zaščiti le želje posameznika. Lakers potrebujejo dominantnega Howarda v navezi z Gasolom. Zelo izkušeno moštvo bi moralo igrati počasen napad z igro po globini, ki bi lahko postala nočna mora za nasprotnike, tako pa imajo zdaj drugo najhitrejše zaključevanje napadov. Zdi se, da je napačen le trener, saj ne goji pravega sistema.

Ne spreglejte