Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
26. 8. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Igor Kokoškov reprezentanca Goran Dragić Goran Dragić Alen Omić Jaka Lakovič Matjaž Smodiš

Petek, 26. 8. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Igor Kokoškov se zaveda, da brez pameti ne bo šlo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Pod vodstvom srbskega košarkarskega strokovnjaka Igorja Kokoškova slovenska reprezentanca še ne pozna poraza. Na osmih pripravljalnih tekmah je prav tolikokrat zmagala. Ura resnice šele prihaja, česar se zaveda tudi sam.

Slovenski selektor Igor Kokoškov z reprezentanco Slovenije še ne pozna poraza. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenski selektor Igor Kokoškov z reprezentanco Slovenije še ne pozna poraza. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v skupini z Bolgarijo, Kosovom in Ukrajino izrazit favorit. Cilj naše izbrane vrste je zmagati na vseh tekmah. Kader je za tovrstni podvig dovolj kakovosten, svojo formo pa pili v pripravljalnem obdobju, v katerem je odigral osem tekem in vse dobil.

Zadnji dve zmagi so slovenski košarkarji dosegli v dveh dnevih proti Makedoniji (84:68 in 82:67).

Ne bo odločala le energija, ampak bomo morali biti tudi pametni

Matjaž Smodiš in Jaka Lakovič imata bogate izkušnje, ki jih prenašata na reprezentante. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matjaž Smodiš in Jaka Lakovič imata bogate izkušnje, ki jih prenašata na reprezentante. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Takšne tekme nas bodo čakale v kvalifikacijah. Ne bomo se le pokazali na tekmi in jo kar dobili. Pomembna bo vsaka žoga in tega se moramo zavedati. Makedonci so na drugi tekmi približno 30 minut igrali consko obrambo, kar je za nas dobrodošlo, saj je prejšnji tekmeci niso uporabili. Tudi naslednji obračun bo nekoliko drugačen, saj Črnogorci igrajo netipično z dvema centroma. Na vse izzive moramo dobro odreagirati," pravi slovenski selektor Igor Kokoškov.

Z energijo, ki jo kažejo njegovi izbranci, je zadovoljen, a ta še ne zagotavlja zmage, poudarja: "Ne moreš igrati le močno, ampak tudi pametno. Igrali bomo proti ekipam, ki se bodo tekem prav tako lotile z veliko vnemo kot mi. Zato moramo uporabiti košarkarsko pamet."

V slovenskem taboru prav tako že preučujejo igro Bolgarije, Kosova in Ukrajine, ki bodo naši izbrani vrsti stali nasproti od 31. avgusta do 17. septembra: "Imam odlično strokovno ekipo z Matjažem Smodišem, Jako Lakovičem, Radom Trifunovićem in Aleksandrom Sekulićem. Znanje imajo, prav tako igralce poznajo do potankosti. Smodiš in Lakovič dajeta dodatno širino. Imata karizmo. Prevladovala sta v evropski košarki. Fantom dajeta mirnost in nasvete, saj sta bila tam, kjer so nekateri zdaj."

"Vesel, da je Omić, ki potrebuje ljubezen in podporo, zraven"

Kokoškov verjame v Omića. | Foto: Vid Ponikvar Kokoškov verjame v Omića. Foto: Vid Ponikvar Ni malo takšnih, ki se sprašujejo, zakaj Alenu Omiću ne steče igra in ne pokaže takšnih predstav kot v pretekli sezoni v Grand Canarii, v dresu katere je nastopal izvrstno. "Omić potrebuje le ljubezen in podporo. Prezadovoljen sem, da je tukaj. Rekel sem mu, da sem presrečen, da ga bom vodil, ker je imel dobro sezono. Ne vidim ovir. Tako kot vsak se mora prilagoditi in delati v interesu ekipe. Zagotovo lahko igra boljše, vendar ima od nas le ljubezen in podporo," o naturaliziranem slovenskem centru pravi Kokoškov.

Naslednji test, ki bo hkrati tudi zadnji pred kvalifikacijami, bo v soboto v Stožicah proti Črni gori. Obračun si bo ogledal tudi trener Miami Heat Eric Spoelstra, ki je prišel pogledat, kako je z njegovim adutom za prihodnjo sezono Goranom Dragićem.

"Kolikor ekipa potrebuje Gogija, toliko ji bo dal"

Črna gora bo pravšnji obračun za kvalifikacijsko tekmo z Ukrajino. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Črna gora bo pravšnji obračun za kvalifikacijsko tekmo z Ukrajino. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Bogdan Tanjević je izvrsten trener in igra z dvema centroma. Igro išče po globini. Črna gora ima specifično igro, na katero se bomo prilagodili. Verjetno bo tudi Ukrajina, ki je v naši kvalifikacijski skupini, zaigrala z dvema visokima košarkarjema, zato bo sobotni obračun dobra priprava za Ukrajince."

Od naslednjega tedna naprej pa lahko pričakujemo tudi dokončno eksplozijo našega prvega moža Gorana Dragića, ki na prvi pogled za razliko od preteklih pripravljalnih let prebije nekoliko več minut na parketu. "Gogi je profesionalec. Kolikor ga ekipa potrebuje, toliko ji bo dal," je še dejal srbski strokovnjak na klopi naše reprezentance.

Ne spreglejte