Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
13. 2. 2016,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mario Hezonja Kristaps Porzingis Steph Curry

Sobota, 13. 2. 2016, 8.43

8 let

Hrvaški biser in latvijski čudežni deček premalo za ameriške upe

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Torontu se je s tekmo med ZDA in preostalim svetom začel All-Star konec tedna v ligi NBA. S 157:154 so se zmage veselili Američani.

Košarkarji, ki so prvo in drugo sezono v ligi NBA, so bili razdeljeni na Američane in prestale narodnosti, med zmagovalci pa je bil točkovno najbolj razpoložen član Minnesote Zach LaVine. Dosegel je 30 točk in bil izbran za najkoristnejšega igralca.

Pri poražencih, košarkarjih, zbranih z vsega sveta z izjemo ZDA, se je prav tako pri 30 točkah zaustavil član New Yorka Kristaps Porzingis, eno največjih presenečenj letošnje sezone med novinci. Ob 20-letnem Latvijcu sta bila razpoložena še dva košarkarja, ki sta v lanski sezoni še igrala v Evropi.

Hrvaški up Mario Hezonja je 19 točkam dodal deset skokov in sedem podaj, Nikola Jokić, ki je v lanski sezoni igral za Mega Leks, letos pa je član Denver Nuggets, pa je dosegel 12 točk.

Hezonja ni bil edini hrvaški košarkar na tekmi. V moštvu košarkarjev z vsega sveta je nastopil tudi Bojan Bogdanović, ki v ligi NBA igra drugo sezono. Zbral je šest točk.

Sledita še tekmovanje v trojkah in zabijanju ter glavni dogodek

S sobote na nedeljo bo v areni Air Canada čas za trojke in zabijanja. Med ostrostrelci bo lansko zmago branil najbolj vroči košarkar lige in aktualni najkoristnejši igralec ter prvak Steph Curry, v zabijanju pa bo dosežek Michaela Jordana, Jasona Richardsona in Nata Robinsona, ki so slavili dvakrat zapored, poskušal ponoviti že prej omenjeni LaVine.

Osrednji dogodek, tekma zvezd med košarkarji iz Vzhodne in Zahodne konference, bo potekal v noči na ponedeljek. Trenutno je v boljšem položaju Vzhod, ki je se je veselil 37 zmag, na drugi strani pa je Zahod zmagal 27-krat.

Ne spreglejte