Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
22.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Washington Houston NBA

Petek, 24. 4. 2015, 22.55

8 let

Houston in Washington le še zmaga loči od napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Houston Rockets in Washington Wizards sta si v noči na soboto z zmagama na stežaj odprla vrata do drugega kroga končnice lige NBA.

Košarkarji San Antonio Spurs, branilci naslova v severnoameriški ligi NBA, so v prvem krogu končnice doma premagali Los Angeles Clippers s 100:73 in povedli z 2:1 v zmagah. Prav tako na zahodnem delu lige je ekipa Houston Rockets v gosteh premagala Dallas Mavericks s 130:128 in vodi s 3:0.

Na vzhodnem delu je moštvo Washington Wizards v svoji dvorani premagalo Toronto Raptors s 106:99 in povedlo s 3:0; za uvrstitev v drugi krog Washington in Houston potrebujeta le še po eno zmago.

Kawhi Leonard, nedavno razglašen za najboljšega obrambnega igralca lige, je 11 od svojih 32 točk dosegel za delni izid 13:2 v tretji četrtini, v kateri so si gostitelji priigrali odločilno prednost. Boris Diaw je dodal 15 točk, nekdanji igralec Union Olimpije Danny Green pa 11 za San Antonio, ki je po dveh izenačenih tekmah v Los Angelesu tokrat vodil tudi za 37 točk. Tako se ni poznalo, da je zvezdniška trojica domačih Tim Duncan (4), Tony Parker (6) in Manu Ginobili (2) skupaj zadela le 12 točk. Toda izvrstna obrambna igra domačih je povsem onemogočila goste, ki so dosegli najmanj točk v končnici, najboljši pa je bil Blake Griffin s 14 točkami in 10 skoki.

V Dallasu sta domače razbila James Harden z 42 točkami in Dwight Howard s 26 skoki, Josh Smith je dodal 18, Corey Brewer pa 15 točk. Gostitelji so igrali brez poškodovanega Chandlerja Parsonsa in kaznovanega branilca Rajona Rondoja. Monta Ellis in Nemec Dirk Nowitzki sta zabeležila po 34 točk. Slednji je po vodstvu gostov s 112:101 še dobre štiri minute pred zaključkom z dvema prostima metoma približal domače le na točko zaostanka (123:124) minuto in 13 sekund pred koncem. Harden je nato zadel in izsilil prosti met (127:123), nato pa napravil osebno napako pri metu za tri točke Nowitzkega in Nemec je zadel vse tri prste mete. Zadnji je na točko zaostanka znižal Ellis, Brewer je nato zgrešil drugi prosti met in Dallas je imel zadnji napad. Namesto da bi ga zaključili z Nowitzkim, ki je v četrti četrtini zbral 16 točk, se je trener Rick Carlisle odločil za Ellisa, ki je grdo zgrešil zadnji met za izenačenje.

Ameriška prestolnica je videla odličen zaključek 37-letnega veterana Paula Pierca, ki je osem od svojih 18 točk zbral v zadnjih dveh minutah. "Zato sem tukaj," je z dvignjenima rokama proslavil trojko, ki jo je dosegel obkrožen s tremi igralci gostov in s katero je 16 sekund pred koncem podvojil vodstvo domačih (105:99). Marcin Gortat je zbral 24 točk in 13 skokov, Jon Wall pa 19 točk in 15 podaj. V vrstah Toronta je bil najučinkovitejši DeMar DeRozan (32 točk).

Ne spreglejte