Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
21.46

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Natisni članek

Charles Barkley Shaquille O'Neal Goran Dragić Goran Dragić Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo NBA

Četrtek, 27. 4. 2023, 21.46

1 leto

Giannis Antetokounmpo po izpadu Milwaukeeja

Grški orjak se je prijel za glavo, nato vse pustil odprtih ust #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

1

Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je jasno in glasno izrazil svoje mnenje. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo je jasno in glasno izrazil svoje mnenje.

Foto: Reuters

Pot Milwaukee Bucks v končnici lige NBA se je z izpadom že v prvem krogu vzhodne konference proti Miami Heat končala veliko prej od pričakovanega. A še bolj kot nepričakovani izpad Bucksov je po koncu odmevala novinarska konferenca Giannisa Antetokounmpa, ki se ob enem izmed vprašanj predstavnikov sedme sile ni zadrževal. Ob njegovo odmevno izjavo se je hitro obregnil tudi legendarni Shaquille O'Neal.

Miami Heat
Sportal Šok za Dragića in Milwaukee Bucks, njihove zgodbe je konec

Trditev, da sta redni del sezone in končnice lige NBA dve povsem različni zgodbi, so že v prvem krogu zaključnega dela sezone na svoji koži izkusili Milwaukee Bucks. Ti so v rednem delu sezone kraljevali v vzhodni konferenci, na 82 tekmah so zabeležili 58 zmag oziroma zmago več od drugega Bostona ter štiri več od tretje Philadelphie. Milwaukee se je naslova nazadnje veselil leta 2021, lani pa se je njegova pot končala v polfinalu vzhoda, ko je bil s 4:3 v zmagah boljši Boston. Letos se je njihova pot končala še prej, potem ko so bili od Bucksov s 4:1 v zmagah boljši košarkarji Miami Heat, nazadnje v noči na četrtek, ko je Miami po podaljšku slavil s 128:126.

Slovenski košarkar Goran Dragić tako tudi po tej sezoni ostaja brez tako želenega šampionskega prstana. Milwuakeeju je takoj na začetku serije z Miamijem zagodla poškodba prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, a tudi po njegovi vrnitvi na igrišče pri zasedbi iz Wisconsina niso našli odgovora na igro razpoloženih igralcev Heata na čelu z Jimmyjem Butlerjem.

Antetokounmpo: To je napačno vprašanje

Kljub razočaranju se je pred predstavnike sedme sile po izpadu usedel prav Antetokounmpo, ki je s svojim odgovorom na eno izmed vprašanj razvnel in v večini navdušil svetovni splet. "Ocenjujete to sezono kot neuspeh?" je grškega orjaka vprašal eden izmed novinarjev, saj so košarkarji Milwaukeeja pred začetkom končnice spadali v ožji krog favoritov za končni uspeh.

Ob tem vprašanju se je Grk najprej le prijel za glavo, nato pa vidno razburjen in iritiran odgovoril: "Isto vprašanje si mi zastavil že po lanski sezoni," je poznanega novinarja najprej nagovoril Giannis, nato pa nadaljeval: "Ali ti v službi vsako leto napreduješ? Zagotovo ne. Ali je zaradi tega tvoje delo vsako leto označeno kot neuspešno, ja ali ne? Ne," je sam sebi odgovoril 28-letni Grk, ki se tu ni ustavil. "Vsako leto delaš, delaš zato, da bi dosegel svoj cilj. In to je, da bi napredoval, da bi lahko preživljal sebe in svojo družino. Vedno delaš za svoj cilj. Vse to na poti niso porazi, ampak koraki proti uspehu. Michael Jordan je igral 15 let in osvojil šest naslovov. Je bilo zaradi ostalih devet sezon poraznih?" je vprašal Antetokounmpo.

Po Luki Dončiću je NBA sezono sklenil tudi Goran Dragić. | Foto: AP / Guliverimage Po Luki Dončiću je NBA sezono sklenil tudi Goran Dragić. Foto: AP / Guliverimage

"To je napačno vprašanje. V športu ni neuspehov. So dobri dnevi, so slabi dnevi, nekatere dni si uspešen, spet druge nisi. Včasih je tvoj trenutek, spet drugič ne. In to je bistvo športa. Ne boš vedno zmagal. Letos bo zmagal nekdo drug, tako preprosto je. Naslednje leto se bomo vrnili z željo, da bomo še boljši, da bomo igrali dobro košarko brez desetdnevne krize, ki smo jo imeli letos, in upam, da bo to prava pot do uspeha," je še sklenil Grk, ki si je ob tem prislužil ogromno komentarjev odobravanja.

Shaquille O'Neal se ni strinjal z mnenjem Giannisa. | Foto: Reuters Shaquille O'Neal se ni strinjal z mnenjem Giannisa. Foto: Reuters O'Neal se ni strinjal

A med tistimi, ki se z Grkom niso strinjali, je bil med drugim legendarni Shaquille O'Neal. "Giannis ni neuspešen kot košarkar, ampak ali je ta sezona za njega oziroma njih označena kot neuspešna? Jaz bi rekel, da je. Če si tako odličen košarkar, kot je Giannis, in vsi od tebe pričakujejo zmago, tebi pa ne uspe, je to zame neuspeh. Sam sem igral 19 sezon in v 15 od teh sem bil zase neuspešen. Sam sem vedno, ko nismo zmagali, obtoževal sebe in vse te poraze sem ocenjeval kot neuspehe," je svoj vpogled v dogajanje dodal Shaq, ki je štirikrat osvojil šampionski prstan.

S tem pa se ni strinjal Charles Barkley. "Da osvojiš prvenstvo, se ti mora poklopiti ogromno stvari. Giannis je praktično izpustil dve tekmi, zato ostaja vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi lahko igral. Razumljivo je, da je bil razočaran zaradi svojega stanja in res se je zgodil nesrečen splet okoliščin. Zaradi tega zagotovo ne more nihče reči, da je neuspešen," je dejal Barkley.

Preberite še:

Boston Celtics Al Horford
Sportal Horford pokopal sanje svoje nekdanje ekipe
NBA Kitajska
Sportal Nov dogovor v ligi NBA: še bolj bodo zaostrili najvišja mogoča plačila za igralce
prijateljska tekma Slovenija Črna gora Saša Ciani
Sportal Slovenski košarkar prijavljen na nabor lige NBA
Ne spreglejte