Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
10.52

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
NBA

Natisni članek

Četrtek, 27. 4. 2023, 10.52

1 leto, 3 mesece

Nov dogovor v ligi NBA: še bolj bodo zaostrili najvišja mogoča plačila za igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
NBA Kitajska | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Predstavniki vodstva severnoameriške košarkarske lige NBA in tamkajšnjega združenja poklicnih igralcev so sklenili novo kolektivno pogodbo, je na kratko sporočila liga. Dogovor bo temelj za delo v tem desetletju in bo veljal od 1. julija letos do konca sezone 2029/30.

Večino členov dogovora so uskladili do začetka aprila. Med drugim naj bi že med prihodnjo sezono začeli posebno tekmovanje, ki bo podobno pokalnim serijam v evropskem nogometu, poroča ESPN.

Prav tako bodo še nekoliko bolj zaostrili najvišja mogoča plačila za igralce in s tem omejili klube, ki najbolj kršijo to pravilo, kot sta Golden State Warriors in Los Angeles Clippers. Obenem so pravila dovolj prožna, da bodo omogočila boljše poslovanje in nakupe ekipam, ki so v slabšem položaju.

Spremenili bodo tudi pravila za posamične nagrade za igralce, kot je nagrada za najkoristnejšega košarkarja (MVP). Od zdaj bo moral vsak, ki se bo zanje potegoval, odigrati najmanj 65 tekem v sezoni.

Prav tako se ne bo več preverjalo, ali so igralci pod vplivom marihuane. Tega v resnici niso več počeli od začetka pandemije covid-19, ko so ekipe igrale v karantenah. Leta 2021 je liga NBA tudi uradno objavila, da ne bo več naključno testirala igralcev na uživanje marihuane, ki je v številnih ameriških zvezdnih državah zakonita. Zdaj so to zapisali še v dogovor lige.

Preberite še:

Paolo Banchero
Sportal Odločitev, ki ne dopušča dvoma: Banchero je najboljši mladi igralec sezone NBA
Nikola Jokić
Sportal Nora trojka Dončićevega vrstnika, Čančar se veseli #video
Ime Udoka
Sportal Kdo bo novi trener Houston Rockets?
Ne spreglejte