Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
13. 9. 2013,
17.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grčija

Petek, 13. 9. 2013, 17.53

8 let, 1 mesec

Grk Zisis: V 36 urah smo bili izločeni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po zmagi nad Španijo so grški košarkarji dobesedno vstali od mrtvih, saj so v drugi del evropskega prvenstva pripotovali brez dodatne točkovne zaloge. Zdaj se pripravljajo na slovensko misijo.

"Za nas je bila to velika zmaga, vendar smo mi Grčija. To pomeni, da smo velika ekipa in da se zavedamo, da smo v prvem delu odigrali dve slabi tekmi – sploh proti Finski. Imeli smo tri proste dneve. Kritizirali so nas z vseh strani. Verjeli smo v naš ekipni duh in drug drugega. Proti Španiji nam je uspel veliki met. Hitro se moramo umiriti, saj igramo proti dvema velikima ekipama Slovenije in Hrvaške," je bil vesel zmage nad Španijo z 79:75 eden od stebrov grške igre Nikos Zisis, ki v povprečju dosega po 9,3 točke in 4,8 podaje na tekmo.

Izkušnje, ki jih imajo Grki, so pripomogle k temu, da so se vrnili med žive. Pomemben je bil tudi pogovor znotraj moštva: "Veliko smo se pogovarjali. Bili smo ena od velikih ekip, nato pa v 36 urah praktično izločeni. Zavedali smo se, da smo izkušeni in da je turnir dolg. Verjeli smo vase. Ta zmaga nad Španijo je za nas starejše nekaj posebnega. Spanoulis, Fotsis, Bourousis in jaz smo že velikokrat izgubili proti Španiji. To je velika ekipa in še vedno favorit prvenstva."

Pred Grki je v soboto ob 21. uri nov izziv, ki sliši na ime Slovenija. Zavedajo se, kaj bi jim pomenila zmaga nad gostiteljem evropskega prvenstva. "Poznamo Slovenijo, ki je dobra ekipa z veliko energije in čvrsto igro. V tako veliki dvorani z armado navijačev bo težko, vendar smo proti Španiji dobili ravno to, kar smo potrebovali. Zdaj gremo lahko naprej," je optimističen Zisis, ki je v karieri že igral v klubu s slovenskima košarkarjema. Pri CSKA sta bila to Matjaž Smodiš in Erazem Lorbek: "Oba sta ena od mojih najljubših soigralcev. Še vedno imamo dobre družinske odnose. Imam zelo lepe spomine na čase, ko sem igral z njima."

Ne spreglejte