Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 11. 2014,
18.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Phoenix Suns Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić

Sreda, 12. 11. 2014, 18.58

8 let

Goran Dragić se je izkazal na festivalu bratov, Zoran je le gledal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sonca Gorana in Zorana Dragića so izkoristila prednost domačega igrišča in ugnala Brooklyn Nets. Zaigral je le starejši izmed najbolj priljubljenih slovenskih košarkarskih bratov in dosegel 18 točk.

Phoenix je v dvorani US Airways Center pozdravil peto zmago v tej sezoni. Odpravil je Brooklyn Nets, ki so si med srečanjem priigrali visoko prednost 19 točk, a je niso znali pretopiti v zmago. Uvodni polčas je pripadel Mrežicam, ki so po prvem delu vodile s 63:49, v nadaljevanju pa so gostitelji stopili na plin in preobrnili potek srečanja v svojo korist.

Pri preobratu je imel prste vmes tudi Goran Dragić. Z 18 točkami je bil tretji strelec Phoenixa, njegovo polaganje v protinapadu in nato še trojka pa sta označili konec odločilnega preobrata, saj so gostje pri zaostanku 99:106 spoznali, da se iz Arizone ne bodo vrnili neporaženi.

Srečanje v Phoenixu je bilo naslovljeno tudi kot festival bratov. Barve domačih zastopata brata dvojčka Markieff in Marcus Morris ter slovenska reprezentanta Goran in Zoran Dragić, na parketu pa sta se na nasprotnih bregovih srečala še brata Plumlee. Mason je center Brooklyna in je letos z ameriško reprezentanco osvojil zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Španiji, pri Phoenixu pa igra njegov brat Miles.

Naslednja tekma Phoenixa bo v noči na soboto po slovenskem času, ko bodo Sonca pričakala Charlotte. Mlajši izmed bratov Dragić še čaka na prvenec, ko bo vpisal prve minute v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi.

Portland v prvem polčasu nasul Denverju kar 84 točk

Portland se je v napadu znesel nad Denverjem, ki je imel velike težave v obrambi. V prvem polčasu je prejel kar 84 košev, kar se v ligi NBA ne dogaja ravno pogosto. Blazers so le za las zgrešili klubski rekord (86), postavljen pred 28 leti, ko so se znesli nad košarkarji Golden State Warriors. Portland je s tem postal druga ekipa po letu 1992, ki je v prvem polčasu dosegla 84 točk, ekipa pa je z dosežkom v drugi četrtini, ko je dosegla izjemnih 45 košev, izenačila tudi 41 let star klubski rekord.

Miami po odhodu LeBrona Jamesa doživlja težave. Na domačem parketu je ostal brez nagrade tudi proti Indiani, ki je izkoristila ogromno premoč pod obročema. V statistični rubriki skokov je bila boljša s kar 53 proti 28.

New York še išče pot iz rezultatske krize. Tokrat si je doma privoščil tesen poraz proti Orlandu in že šestič zapored ostal brez zmage. Pri gostih s Floride se je z najboljšim strelskim izkupičkom v karieri izkazal Evan Fournier. Dosegel je 28 točk, eno več od prvega zvezdnika newyorške ekipe Carmela Anthonyja. Zanimivo je, da New York še vedno čaka na prvo tekmo v tej sezoni, na kateri bi dosegel trimestno število točk.

Ne spreglejte