Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 2. 2022,
7.56

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Natisni članek

Kevin Durant Brooklyn Nets Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 23. 2. 2022, 7.56

1 leto, 2 meseca

Generalni direktor Nets razkril, zakaj se je Goran Dragić tako odločil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

1

Goran Dragić | Goran Dragić je velika okrepitev Brooklyn Nets. Kmalu ga lahko pričakujemo v pogonu. | Foto Guliver Image

Goran Dragić je velika okrepitev Brooklyn Nets. Kmalu ga lahko pričakujemo v pogonu.

Foto: Guliver Image

"Zasluge za to, da je Dragić prišel k nam, ima v celoti trener Steve Nash. Z Goranom Dragićem smo se srečali v Miamiju, preživeli nekaj časa z njim. Lepo je bilo videti odnos, ki ga imata, medsebojno spoštovanje. Edinstven je. Steve ima zdaj zaveznika na igrišču. Vemo, česa je Goran sposoben. Preizkušen je. Jasno je, zakaj je želel priti k nam. Po naslov prvaka," je generalni direktor Brooklyn Nets Sean Marks, ki je leta 2005 skupaj z Rašom Nesterovićem in Benom Udrihom osvojil naslov prvaka lige NBA, spregovoril o prihodu slovenskega košarkarja Gorana Dragića v New York.

Goran Dragić
Sportal Konec Dragićeve sage, našel je prostor med zvezdniki

Za kapetana zlate slovenske košarkarske reprezentance iz leta 2017, ko je osvojila evropsko prvenstvo, so bili pretekli meseci mučni. Skoraj vse od prihoda v Toronto Raptors, kamor so ga lani poleti poslali Miami Heat.

V Kanadi se ni dobro počutil, povrhu vsega ni bil v ekipi, ki bi bila konkurenčna za naslov prvaka. Novembra je nato iz osebnih razlogov celo zapustil klub. Podal se je v Miami, kjer je treniral po individualnem programu.

Goran Dragić
Sportal Pri Goranu Dragiću se ponavlja zgodovina

Sestali so se v Miamiju

Ob koncu prestopnega roka so ga Toronto Raptors poslali k San Antonio Spurs, kamor Goran ni nikoli odpotoval, saj je bilo jasno, da se bo zgodil odkup pogodbe. Zanj so se začela zanimati kakovostna moštva za najvišje domete.

Generalni direktor Sean Marks je vesel, da se je Dragić odločil za prihod v njihovo sredino. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Generalni direktor Sean Marks je vesel, da se je Dragić odločil za prihod v njihovo sredino. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veliko se je govorilo o Milwaukee Bucks, povezovali so ga tudi z Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers in Brooklyn Nets. Ko je zadnja ekipa nedavno gostovala v Miamiju, sta se glavni trener Steve Nash in generalni direktor kluba Sean Marks sestala s slovenskim košarkarjem.

Sportal Zdaj je uradno: dobrodošel v Brooklynu, Goran!

"Ko sem poslušal zgodbe, o katerih sta govorila ..."

Marks je kaj hitro videl, da bo pogovor lahko obrodil sadove. Vendarle imata Nash in Dragić trdno vez, ki se je začela graditi ob Goranovem prihodu v NBA. Pri Phoenix Suns je bil namreč Nash njegov mentor, ki je našemu košarkarju odprl vrata najmočnejše lige in mu predal številne nasvete, hkrati pa sta postala prijatelja.

Steve Nash je bil Goranu Dragiću pri Phoenix Suns mentor, ko je prišel v ligo NBA. | Foto: Getty Images Steve Nash je bil Goranu Dragiću pri Phoenix Suns mentor, ko je prišel v ligo NBA. Foto: Getty Images

"Zasluge za to, da je Dragić prišel k nam, ima v celoti trener Steve Nash. Z Goranom Dragićem smo se sestali v Miamiju, preživeli nekaj časa z njim. Lepo je bilo videti odnos, ki ga imata, medsebojno spoštovanje, spoštovanje Gorana do Steva pred mnogo leti, ko sta igrala skupaj in je bil takrat Steve veteran, Goran novinec. Edinstven odnos imata. Ko sem poslušal zgodbe, o katerih sta govorila, je bilo osvežujoče. In hkrati sem si predstavljal, da pelje v to smer, da bo pristal pri nas," je izpostavil Marks, ki je bil kot košarkar sicer član Phoenix Suns, vendar je zapustil klub ravno pred prihodom takrat golobradega Dragića.

Durant bi se lahko kmalu vrnil, status Irvinga odvisen od rahljanja ukrepov

Zato pa je igral skupaj z Rašem Nesterovićem in Benom Udrihom pri San Antonio Spurs in se leta 2005 skupaj z njima veselil naslov prvaka lige NBA. Zaveda se, kaj so Brooklyn Nets s prihodom Gorana dobili: "Visok košarkarski inteligenčni količnik ima. Steve ima zdaj zaveznika na igrišču. Vemo, česa je Goran sposoben. Preizkušen je, velik tekmovalec. Jasno je, zakaj je želel priti sem. Po naslov prvaka."

Vlatko Čančar Kevin Durant | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Brooklyn ima moštvo za uresničitev Dragićevih sanj, vendar se bo moralo sestaviti še kar nekaj koščkov. Spodbudno je, da je vrnitev enega od najboljših košarkarjev v ligi Kevina Duranta po poškodbi vse bližje. Brooklyn je ob koncu prestopnega roka dobil veliko okrepitev tudi z Benom Simmonsom, ki pa v tej sezoni sploh ni zaigral za Philadelphio 76ers.

Veliko tekem Nets je izpustil drugi zvezdnik moštva Kyrie Irving, ampak zaradi drugačnega razloga. Ni namreč cepljen zoper covid-19 in zaradi pravil, ki jih ima New York, ne sme igrati v zaprtih prostorih. Marks je zaradi vse boljše epidemiološke slike optimističen, da se bodo ukrepi v prihodnosti sprostili in bo Irving lahko zaigral. V nasprotnem primeru bo lahko na primer do konca sezone ekipi na preostalih 23 tekmah rednega dela pomagal le osemkrat, kar bi bil velik udarec za ekipo, ki želi sestavljati mozaik za pohod k naslovu prvaka.

Ne spreglejte