Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Vidmar koleno križne vezi poškodba Fenerbahče

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 13.00

8 let

Gašper Vidmar: Potrebna bo rekonstrukcija križnih vezi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reprezentančni center Gašper Vidmar je sporočil, da čaka na operacijo poškodovanega kolena, ob tem pa zatrdil, da najmanj pol leta ne bo igral. Vprašljiv je tudi za svetovno prvenstvo v Španiji.

Že drugič v karieri je Gašper Vidmar utrpel poškodbo kolena. Prvič se je v sezoni 2010/11 rehabilitacija zelo zavlekla, zato je izpustil tudi Eurobasket v Litvi. Tudi tokrat pa mu jo je poškodba zagodla sredi sezone. Natančneje na tekmi evrolige proti Milanu. "Ja, zgodilo se je v prvem polčasu na tekmi z Milanom. Po protinapadu sem bil v naletu in želel skočiti, nato sem dobil udarec v koleno in mišica je popustila," se je neljubega dogodka spomnil Gapi in dodal: "Na žalost imam res že izkušnje s tem in vem, kako približno bo vse potekalo in kaj pričakovati. Upam, da je to tudi zadnja taka izkušnja."

Takoj je bilo jasno, da gre za težjo poškodbo levega kolena, kar so pregledi le potrdili. "Zdravniki so rekli, da je potrebna ponovna rekonstrukcija križne vezi, počil pa je tudi meniskus. Točnega datuma za operacijo še ne vem, je pa nekaj dni po poškodbi koleno še zmeraj zelo zatečeno, toda vsaj lahko hodim in sem mobilen. Sem pa tudi že začel predoperacijske terapije," je dejal član Fenerbahčeja.

Kako dolgo bo manjkal, še ni znano, vendar najmanj pol leta. "V povprečju rehabilitacija po taki poškodbi traja vsaj šest mesecev, tako da tako dolgo zagotovo ne bom igral, potem pa je vse odvisno od rehabilitacije in počutja," sporoča Vidmar, ki utegne izpustiti svetovno prvenstvo v Španiji. "SP je pod velikim vprašajem, ne vem, kako bo vse potekalo in kaj bo rekel klub."

Pod vodstvom Željka Obradovića je Vidmar kazal zelo spodobne igre, bil pa je tudi član prve peterke. "Vodstvo kluba in trenerski štab sta mi zaželela dobro okrevanje in čim hitrejšo vrnitev. O podrobnostih še nismo govorili, saj je minilo zelo malo časa od poškodbe," pravi košarkar, ki je v turškem prvenstvu na 12 tekmah v povprečju dosegal po 10 točk in imel 5,6 skoka na tekmo, v evroligi pa je imel na 15 tekmah povprečje 5,2 točke in 4,3 ujete žoge. Gašperju zaželimo čim hitrejše okrevanje.

Ne spreglejte