Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2017,
11.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Dražen Petrović

Sreda, 20. 9. 2017, 11.13

6 let, 6 mesecev

Ganljiv trenutek za Gorana Dragića opazili tudi po svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

Odzivi Goran Dragić

Osrednji junak slovenske košarkarske pravljice Goran Dragić se je v nedeljo skupaj s soigralci veselil zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu, postal MVP prvenstva, dan pozneje pa ga je čakalo prijetno presenečenje, ki mu ga je pripravila mama legendarnega Dražena Petrovića. Biserka Petrović mu je namreč podarila dres svojega pokojnega sina, o tem, kako je s solznimi očmi prejel darilo, pa poroča ves svet. Tudi v ZDA, kjer so pisali celo pri eni najbolj gledanih televizijskih postaj NBC.

V oddajo Dan. prihaja Goran Dragić, ki pripravlja presenečenje 

Goran Dragić je bil na letošnjem evropskem prvenstvu kapetan v pravem pomenu besede. Najboljšo predstavo je prihranil za finale, v katerem je Srbiji za zmago s 93:85 natresel 35 točk. Skupaj s soigralci se je razveselil laskave lovorike, ki je bila vse od osamosvojitve velika želja.

Slovenija je nazadnje dočakala medaljo, povrhu vsega zlatega leska.

Dragić pa je ob zlati medalji in nazivu MVP (najkoristnejši košarkar prvenstva) prejel še eno posebno darilo. Darilo, pri katerem ni mogel brzdati čustev. Planet TV je izpolnil željo Biserke Petrović, mame pokojnega košarkarskega virtuoza Dražena Petrovića, ki je Gogiju podarila klubski dres New Jersey Nets s številko 3. Prav številko tri ima Dragić na dresu slovenske reprezentance.

Ganljiv trenutek s solzami v očeh so povzeli po vsem svetu

Novica je prišla celo v ZDA, kjer so pri eni najbolj gledanih televizjskih postaj NBC zapisali: "Goran Dragić zadrževal solze, ko je prejel darilo mame Dražena Petrovića, ki mu je podarila sinov dres."


Video: Planet TV

Razumljivo so se najbolj razpisali pri naših sosedih Hrvatih, v rodni državi legendarnega Dražena, ki je tragično umrl leta 1993 v avtomobilski nesreči. Prav tekma proti Sloveniji v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je bila njegova zadnja.

"Poglejte, kako se je razjokal najboljši košarkar Evrope, ko je za darilo prejel dres Dražena Petrovića," je bil naslov v Slobodni Dalmaciji.

"Goranove besede povedo vse"

Pri Index.hr so se prav tako dotaknili tega dogodka, ki odmeva na Hrvaškem. "Dragić je od Biserke Petrović, ki je spremljala prvenstvo in navijala za slovensko reprezentanco, dobil Draženov dres. Darilo se ga je tako dotaknilo, da je komaj zadrževal solze."

"Poglejte, kako se je razjokal najboljši košarkar Evrope, ko je za darilo prejel dres Dražena Petrovića," je bil naslov v Slobodni Dalmaciji. | Foto: "Poglejte, kako se je razjokal najboljši košarkar Evrope, ko je za darilo prejel dres Dražena Petrovića," je bil naslov v Slobodni Dalmaciji.

Tudi v Srbiji, ki je v finalu EuroBasketa proti Sloveniji izgubila s 85:93, so poročali o tem. "Dragić dobil Petrovićev dres in se razjokal," je bil naslov pri b92.net

Ganljiv trenutek za Dragića so prav tako opazili v Bosni. Pri Slobodni Bosni so zapisali: "Goranove besede povedo vse: Poglejte, kako se je MVP EuroBasketa Goran Dragić razjokal, ko so mu izročili darilo iz Zagreba."

"Petrovićeva mama ganila Dragića"

Tudi naši italijanski sosedi so opazili, kako se je darilo čustveno dotaknilo člana Miami Heat. "Petrovićeva mama ganila Dragića, ko mu je dala darilo," so pisali pri italijanskem Eurosportu, podobne besede pa so uporabili tudi pri Sky Sports: "Goran Dragić prejel dres Dražena Petrovića, kar se ga je dotaknilo."

Ganljiv prizor so med drugim opazili še v Španiji, ki je v polfinalu EuroBasketa morala priznati premoč prav Sloveniji. Pri Asu so zapisali: "Mama Petrovića podarila Dragiću sinov dres."

Ne spreglejte