Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
14. 3. 2013,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Četrtek, 14. 3. 2013, 16.29

7 let, 12 mesecev

Filipovski si želi boljši strelski večer kot proti Ciboni

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za uvrstitev Olimpije na zaključni turnir lige ABA igra le še teorija. Na zadnji domači tekmi se bodo pomerili s Širokim Brijegom, Sašo Filipovski pa si želi boljšega učinka, kot na zadnji tekmi.

Poslednji nasprotnik "zmajev" v Stožicah v okviru lige ABA bo bosanski prvak Široki Brijeg, ki je v prejšnjem krogu presenetil drugouvrščeno Crveno zvezdo. Kljub domači zmagi nad rdeče-belimi v zadnjem krogu pa si košarkarji Širokega še niso zagotovili obstanka med jadranski druščino, saj imajo štiri moštva isto število zmag."Široki Brijeg je na zadnji tekmi doma presenetil favorizirano Crveno Zvezdo in dokazal, da gre za kakovostno moštvo. Če želimo zmagati bomo morali prikazati boljši strelski večer kot na tekmi s Cibono. V obrambi moramo paziti predvsem na njihove strelce z razdalje," je o zadnjem jadranskem gostitelju dejal Sašo Filipovski, ki je vesel boljšega zdravstvenega stanja v moštvu: "Zdravstveno stanje v naši ekipi je dobro, večjih težav pred to tekmo nimamo."

Cilj je jasen - zmaga

"Zmajem" tudi slavji na zadnjih dveh tekmah ne zagotavljata uvrstitve med najboljša štiri moštva, vendar bodo storili vse kar je v njihovi domeni – to pa sta dve zmagi. "Cilj Uniona Olimpije na tej tekmi je zagotovo jasen. Želimo si zmage na zadnji letošnji tekmi Lige ABA pred domačo publiko. Smo favoriti, saj igramo na domačem parketu v Stožicah in zanimati nas mora zgolj zmaga," si želi ljubljanski strateg popraviti slabši vtis s tekme v hrvaški prestolnici, ko so Ljubljančani iz igre metali le 34-odstotno.

Se bo gostom poznala odsotnost Planinića?

Široki in Olimpija sta se v letošnji izvedbi lige ABA že udarila v Brijegu, kjer so bili s 83:80 uspešnejši Ljubljančani. Tekmo v začetku decembra prejšnjega leta je zaznamovalo predvsem 31 točk Jake Blažiča, za katerega pri Širokem niso imeli odgovora, skupni met "zmajev" iz igre pa je bil na tisti tekmi kar 60-odstoten. Pri štirikratnih zaporednih bosanskih prvakih je bil s 20 točkami najučinkovitejši zdaj že nekdanji član Širokega Darko Planinić, ki so ga dobre prestave odpeljale k Maccabiju. Tako bo najnevarnejše orožje Širokega v Ljubljani Marko Šutalo, ki je tudi prvi strelec moštva, na prvem medsebojnem obračunu pa je dosegel 19 točk.

Ne spreglejte