Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fiba EuroBasket evropsko prvenstvo ABA regionalna liga suspenz

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 9.46

8 let

Fiba bo suspendirala zveze, katerih klubi podpirajo ligo ABA?!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kot poročajo v Srbiji, naj bi mednarodna košarkarska organizacija Fiba dala ultimat, da klubi umaknejo podporo regionalni ligi ABA, sicer reprezentance poleti ne bodo aktivne.

Po pisanju novosti.rs naj bi Fiba potegnila nove poteze. Na mednarodni košarkarski zvezi naj bi od 11 klubov zahtevali, da umaknejo podporo regionalni ligi ABA, sicer bo ostro ukrepala in posameznim nacionalnim zvezam prepovedala nastop na največjih mednarodnih tekmovanjih.

Spomnimo, da so Olimpija, Krka, Zadar, Cibona, Cedevita, Igokea, Budućnost, MZT Skopje, Partizan, Metalac in Mega Leks (zadnja kluba sicer nista bila na sestanku v Ljubljani) nedavno podprli koncept lige ABA.

Deset dni, ko se bo sestal izvršni odbor Fibe, naj bi imeli časa, da to storijo, sicer bodo sledili ostri ukrepi.

Pri Olimpiji so nam sporočili, da niso prejeli nobenih zahtev in tudi ne morejo ničesar komentirati.

Fiba je marca sprejela sklep, da ne priznava trenutnega ustroja regionalne lige in začela sestavljati koncept za novo jadransko tekmovanje, v katerem bi nastopila le moštva iz republik nekdanje Jugoslavije.

Vročih deset dni

Konec maja so se na Fibi znova oglasili, ker klubi še naprej podpirajo ligo ABA. Zvezam so poslali novo pismo, da bodo preučili, kaj bi pomenilo, če reprezentance, katerih klubi podpirajo ligo ABA, ne bi zaigrale na večjih tekmovanjih.

Naj bi pa Fiba po informacijah, ki imajo novosti.rs, že razmišljala, kako bi izpeljala letošnje člansko evropsko prvenstvo brez tistih nacionalnih zvez, katerih klubi bodo še naprej na strani trenutne regionalne lige. Naj bi pripravljali celo rezervni načrt, da bi namesto Hrvaške, če njeni klubi ne bodo umaknili podpore, nekdo drug gostil skupino C EuroBasketa, v kateri je tudi naša izbrana vrsta.

Verjetno si težko predstavljamo, da bi se Fiba odločila za tovrstni ukrep, saj navijači iz republik nekdanje Jugoslavije že kupujejo vstopnice za evropsko prvenstvo, prav tako imajo agencije prodanih veliko aranžmajev. Zato lahko v prihodnjih dneh pričakujemo še kar nekaj zapisanih besed na to temo.

Ne spreglejte