Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 12. 2022,
22.42

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Crvena zvezda Gregor Glas Partizan Beograd Valencia Klemen Prepelič Anadolu Efes Fenerbahče Real Madrid Barcelona Mike Tobey Žan Mark Šiško Evroliga

Petek, 23. 12. 2022, 22.42

1 leto, 2 meseca

EVROLIGA, 15. KROG

Prepelič z zmago nad Tobeyjem, blokado in asistenco za koš ob sireni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Valencia Bayern Klemen Prepelič | Klemen Prepelič ni bil veliko na parketu, a je naredil veliko za ekipo. | Foto Guliver Image

Klemen Prepelič ni bil veliko na parketu, a je naredil veliko za ekipo.

Foto: Guliver Image

Košarkarski petkov večer sta odprla Efes in Panathinaikos (88:69), nato je sledil poraz ekip z vrha lestvice Milana in Barcelone. Mike Tobey (štiri točke) in soigralci so izgubili proti Valencii (83:84). Za zadnje omenjeno je Klemen Prepelič dal devet točk.

evroliga
Sportal Se obetajo velike spremembe v evropski košarki?

Predbožično obračun ekip slovenskih reprezentantov Valencie in Barcelone je bil napet od prve do zadnje minute. Sedmo zmago v ligi so na koncu dosegli Klemen Prepelić in soigralci. Za zmago s 84:83 je dal Prepelič devet točk in imel še dve asistenci (tudi za koš ob zvoku sirene, ki je oznanil konec prve četrtine) in blokado. Lep izkupiček slovenskega košarkarja v vsega 17 minutah na parketu. Še nekaj manj je igral Mike Tobey (12 minut) in dal štiri točke ter imel tri asistence in pet skokov.

Pet ekip izenačenih na vrhu lige

Po slabem začetku sezone je nato Panathinaikos le dosegel štiri zaporedne zmage, zdaj pa se je krivulja spet obrnila navzdol. Tretji poraz v nizu jim je prizadejal Anadolu Efes. Turški klub je že ob polčasu vodil za 16 točk, na koncu pa zmagal z rezultatom 88:69. S 23 točkami in desetimi skoki je bil prvi igralec tekme Will Clyburn. Za Efes je to osma zmaga, za PAO pa deveti poraz. Za grški klub je dal Dwayne Bacon 20 točk. 

Sila zanimiv je pogled na lestvico po 15. krogu. Poraz Barcelone in Monaca na petkovih večernih tekmah namreč pomeni, da ima zdaj kar pet ekip na vrhu enak izkupiček desetih zmag in petih porazov. To so Fenerbahče, Baskonia, Real Madrid, Barcelona in Monaco.

Po Partizanu še Zvezda s skalpom evropskega velikana

V 15. krogu evrolige odmevna zmaga Partizana, ki je s 73:72 premagal do tega kroga vodilno ekipo Fenerbahče. Turki ostajajo pri desetih zmagah, za srbski klub je to šesta zmaga. Slovenski košarkar Gregor Glas ni bil v beograjski ekipi.

Višjeuvrščeno ekipo na lestvici je v četrtek zvečer v 15. krogu evrolige premagal tudi drugi beograjski klub − Crvena zvezda. Z 90:86 je bila boljša od atenskega velikana Olympiacosa. Drugi polčas je dobila za devet točk. Z 22 točkami je bil prvi strelec Zvezde Luca Vildoza. Za Beograjčane je to osma zmaga sezone, za Atenčane pa šesti poraz.

Maccabi je Albo Berlin premagal s 83:70, potem ko je v zadnji četrtini naredil delni izid 18:0. To je bila osma zmaga za izraelski klub.

Evroliga, 15. krog:

Četrtek, 22. december:

Petek, 23. december:

Lestvica:

EuroCup: JL Bourg - Cedevita Olimpija
Sportal Vrhunska predstava Olimpije za drugo zmago v evropskem pokalu
Ne spreglejte