Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2023,
22.36

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Eurobasket 2023

Sobota, 24. 6. 2023, 22.36

10 mesecev, 1 teden

Eurobasket za ženske 2023, polfinale

Španke pričakovano, Belgijke v poslastici boljše od Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
EuroBasket2023: polfinale, Španija | Španske košarkarice so prve finalistke EuroBasketa 2023. | Foto Vid Ponikvar

Španske košarkarice so prve finalistke EuroBasketa 2023.

Foto: Vid Ponikvar

V nedeljskem velikem finalu 39. evropskega prvenstva v košarki za ženske se bosta pomerili reprezentanci Španije in Belgije. Španke, ki lovijo peti naslov evropskih prvakinj, so v današnjem polfinalu z 69:60 premagale Madžarsko, zvečer pa so izvrstne Belgijke v drugem polfinalu s 67:63 izločile favorizirano Francijo. Nemke in Srbkinje pa so se danes uvrstile na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu 2024.

39. evropsko prvenstvo v košarki za ženske, ki ga gostita Slovenija in Izrael, se počasi bliža koncu. Po današnjih polfinalnih tekmah so znane reprezentance, ki se bodo v nedeljo v Stožicah spopadle za odličja. Za evropsko krono bosta obračunali reprezentanci Španije in Belgije, za končno tretje mesto pa izbrani vrsti Francije in Madžarske.

V prvem današnjem polfinalu so košarkarice Španije z 69:60 premagale Madžarsko, v drugem pa so reprezentantke Belgije s 67:63 ugnale Francijo. Belgijke so se uvrstile v sploh prvi finale na evropskih prvenstvih, s katerih imajo sicer dve bronasti kolajni. Španke ostajajo v boju za peti naslov prvakinj, Madžarke pa bodo poskušale proti Francozinjam priti do svojega šestega brona.

Belgijke se bodo v nedeljo v Stožicah potegovale za prvi naslov evropskih prvakinj. | Foto: Vid Ponikvar Belgijke se bodo v nedeljo v Stožicah potegovale za prvi naslov evropskih prvakinj. Foto: Vid Ponikvar

Dvoboj za tretje mesto bo v nedeljo ob 17. uri, finale pa ob 20.00.

Nemke in Srbkinje v kvalifikacije za OI

Poraženke četrtkovih četrtfinalnih bojev so imele danes priložnost ujeti še vozovnice za kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu naslednje leto. Tja se je uspelo uvrstiti Nemkam in Srbkinjam. Prve so bile danes šele po podaljšku z 71:69 boljše od Čehinj, druge so s 63:58 premagale Črno goro. Nemke in Srbkinje se bodo jutri pomerile tudi za končno peto mesto na letošnjem EuroBasketu.

Najboljših šest reprezentanc z Eurobasketa 2023 se je uvrstilo na olimpijski kvalifikacijski turnir, ki bo februarja prihodnje leto. Tja so se torej že prej uvrstile vse polfinalistke tega EP.

Že po četrtfinalu je bilo jasno, da Srbkinje ne bodo ubranile naslova prvakinj iz leta 2021, ko sta zadnje evropsko prvenstvo gostili Francija in Španija. Pred tem so bile dvakrat prvakinje Španke, leta 2015 prvič Srbkinje in leta 2013 Španke.

EuroBasket 2023, polfinale:

24. junij:

Preberite še:

Madžarska
Sportal Znane so vse polfinalistke
Ne spreglejte