Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
2. 9. 2013,
16.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

EuroBasket

Ponedeljek, 2. 9. 2013, 16.30

8 let, 5 mesecev

EuroBasket pred vrati: Slovenija diha z nami

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Odštevanje se končuje. Slovensko košarkarsko reprezentanco od domačega evropskega prvenstva ločita le še dva dneva. Ekipa si najbolj želi miru, popolnoma je osredotočena na svoje naloge.

"Priprave so potekale dobro. Prva tekma je vselej ena najtežjih. Češka je močna ekipa, igra hitro, moderno košarko, ta tekma je lahko past. Da se bomo potegovali za zmago, bomo morali dati od sebe 100 odstotkov," je težko pričakovano krstno tekmo EuroBasketa v celjskem Zlatorogu napovedal kapetan Jaka Lakovič, ki je imel s soigralci tudi obilico nekošarkarskih, pokroviteljskih obveznosti.

"Tokrat je bilo precej več obstranskega dogajanja. Vzdušje v ekipi je pravo. Čuti se, da Slovenija diha z nami. To prvenstvo je nekaj več. Priprave so bile organizirane vrhunsko, na tem področju ni razlik v primerjavi z zadnjimi leti," je prejšnja prvenstva in priprave primerjal prekaljeni Boštjan Nachbar. "Vsi smo še bolj povezani kot sicer.Veliko se družimo tudi, ko smo prosti, gremo na večerjo ali kaj podobnega," ju je dopolnil Goran Dragić.

Reprezentanca je torej pripravljena. Zavetje ji bo dajal eden od zreških hotelov, kjer si želi čim več miru. Tako kot preostale ekipe bo imela tudi slovenska policijsko spremstvo, ki bo bdelo nad njo ob odhodih na treninge in tekme. "Ekipa je treninge in tekme opravila na visoki profesionalni ravni. Posvečenosti in strasti pri delu in igri ni manjkalo," je zadovoljen selektor Božidar Maljković, ki se nikakor ne želi ozirati na deset zmag na dvanajstih pripravljalnih tekmah: "Naša skupina je težka. Češka nima le velikega imena, vse drugo ima. V nekaterih fazah igre so njeni košarkarji hitrejši od Francozov. Imajo atletske zunanje igralce. Visoki igralci znajo zadevati od daleč. Izkušeni so. Pogosto menjajo obrambo." Maljković si želi telesne in psihološke trdnosti, da kakšen poraz ne bo zamajal morale.

Ne spreglejte