Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 7. 2014,
21.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Erazem Lorbek gleženj koleno Jure Zdovc rehabilitacija

Sreda, 16. 7. 2014, 21.20

4 leta, 4 mesece

Erazem Lorbek zapušča reprezentančni tabor, a se bo vrnil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poškodbe so v zadnjih letih dodobra načele Erazma Lorbka. Lani je moral na operacijo kolena, letos pa ima težave z gležnjem. Z Juretom Zdovcem sta se dogovorila o njegovem reprezentančnem programu.

Slovenska članska košarkarska reprezentanca je danes začela misijo svetovno prvenstvo v Španiji. Po zboru pred Košarkarsko zvezo Slovenije so se izbranci Jureta Zdovca odpeljali v Zreče, kjer bodo opravili prvi del priprav. Tam jih je pričakal tudi Erazem Lorbek, ki ima težave s poškodovanim gležnjem. Nesrečen trenutek se je zanj pripetil v finalu španskega prvenstva proti Real Madridu, vse do zdaj pa poškodbe še ni odpravil.

Po prihodu na štajerski del Slovenije sta se Erazem in Zdovc sestala in pogovorila, kako bi izvedla njegov del priprav na svetovno prvenstvo. Na koncu sta prišla sklenila, da se bo reprezentanci po končani rehabilitaciji znova priključil 7. avgusta – torej po koncu kitajske turneje.

"Rehabilitacija huje poškodovanega gležnja traja dlje. Prav tako imam težave s kolenom, ki so mi ga operirali lani, zato sva se z Juretom Zdovcem dogovorila, da se reprezentanci znova pridružim po turnirju na Kitajskem. Do takrat bom opravljal terapijo, ki sem jo že začel, in treniral po posebnem programu, da bi bil ob vnovičnem prihodu kar najbolje pripravljen," je dejal najstarejši od bratov Lorbek.

Da se splača počakati tako kakovostnega košarkarja, kot je Erazem, Jure Zdovc zelo dobro ve. Ravno pod njegovo taktirko je Lorbek zablestel na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2009. Na koncu je bil celo v igri za naslov najkoristnejšega igralca turnirja, a je ta lovorika pripadla Pauu Gasolu.

"Erazem je zaradi poškodbe gležnja, ki nikakor ni nedolžna, še vedno v programu rehabilitacije, že nekaj časa jo izvaja z osebnim dolgoletnim fizioterapevtom, ki mu zelo zaupa. Zato sva se po pogovoru po prihodu reprezentance v Zreče dogovorila, da bo ta program opravil do konca in se v ekipo vrnil po turnirju na Kitajskem. Je velik profesionalec in mu popolnoma zaupam, tudi zato, ker sem po pogovoru videl, da je izjemno motiviran, kar je najbolj pomembno. Želim mu čim boljše okrevanje in da se vrne psihološko ter fizično pripravljen," pa je o Lorbkovih težavah dejal Zdovc, ki je z drugimi reprezentanti že opravil prvi trening – Edo Murić se jim bo priključil 20. junija, saj je na poletnem taboru lige NBA, kjer je v dresu Atlante že končal tekmovalni del.

Ne spreglejte