Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 1. 2022,
12.06

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Natisni članek

Alen Omić Jurica Golemac Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 26. 1. 2022, 12.06

2 leti, 2 meseca

Le ena stvar šteje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

1

Cedevita Olimpija : Gran Canaria, EuroCup, Jurica Golemac | Košarkarji Cedevite Olimpije gostujejo pri Bourgu. | Foto Guliverimage

Košarkarji Cedevite Olimpije gostujejo pri Bourgu.

Foto: Guliverimage

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nova preizkušnja v EuroCupu. Danes gostuje pri francoskem Bourgu, od katerega je bila v Ljubljani uspešnejša. Ljubljančani v boju za napredovanje v drugi del tekmovanja krvavo potrebujejo zmago. Obračun bo še posebno zanimiv za Alena Omića, saj je še lani branil barve francoskega kluba.

Cedevita Olimpija Crvena Zvezda
Sportal Ali je bila Cedevita Olimpija oškodovana? Priznani hrvaški strokovnjak je takšnega mnenja.

Po ponedeljkovi dobri predstavi proti evroligaški Crveni zvezdi v ligi ABA, v izdihljajih se je tekma sicer končala s porazom, sledi za košarkarje Cedevite Olimpije nov preizkus. Glavni trener Jurica Golemac je bil vesel, da so njegovi izbranci naredili napredek v primerjavi s prejšnjim tednom, ko so na domačih tleh visoko izgubili proti Gran Canarii (60:75) v EuroCupu.

Pred njimi je evropski preizkus z Bourgom, ta je v drugem krogu omenjenega tekmovanja gostoval v Stožicah in moral z 79:91 priznati premoč slovenskemu predstavniku. "JL Bourg v zadnjem obdobju znova igra v popolni postavi, obenem pa igra zelo dobro in zmaguje tako v EuroCupu kakor tudi v domačem državnem prvenstvu. Pred nami je zahtevna preizkušnja, po zadnji tekmi pa nismo imeli veliko časa za pripravo. S tekmecem smo se pomerili že na začetku tekmovanja in vemo, da gre za zelo agresivno ekipo, ki v obrambi pritiska na vse podaje, v napadu pa igra raznovrstno."

Cedevita Olimpija Crvena Zvezda
Sportal Cedevita Olimpija v zadnjih sekundah zapravila zmago z Zvezdo

Omić proti nekdanjemu klubu

Francozi imajo tako kot Ljubljančani po tri zmage, a eno tekmo več – Cedevita Olimpija bo morala odigrati še zaostali obračun z grškim Promitheasom, ki je bil prestavljen zaradi okužb s covid-19 v slovenskih vrstah. Z vidika napredovanja v drugi del, v katerega se bo uvrstilo najboljših osem moštev iz skupine desetih, je zmaga v Franciji pravzaprav nujno zlo in tako rekoč edino, kar šteje.

Cedevita Olimpija Crvena Zvezda | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Za zmago na sredini tekmi v Bourgu moramo ostati osredotočeni, slediti svojemu sistemu in se dobro odzvati na pritisk nasprotnika. Obenem moramo dati vse od sebe v igri v obrambi in doseči novo zmago, ki bi nas popeljala korak bliže drugemu delu tekmovanja," pravi center Olimpije Zach Auguste.

Najboljši mož v dresu Bourga je v tej sezoni Calvin Harris jr., ki v povprečju dosega 15,1 točke in je bil ob zmagi na gostovanju v Benetkah pretekli teden z 19 točkami najboljši strelec. Sicer pa je pri Francozih kar pet košarkarjev, ki v povprečju dosegajo dvomestno število točk, kar pomeni, da bo morala biti obramba Cedevite Olimpije na najvišji mogoči ravni, če bo želela v Slovenijo pripotovati s polnim izplenom.

Tekma, ki se bo začela ob 20. uri, bo imela poseben pomen za Alena Omića, ta je bil še v prejšnji sezoni del zasedbe Bourga, zato lahko pričakujemo, da bo košarkar s slovenskim potnim listom dodatno motiviran za današnji obračun.

Ne spreglejte