Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić Beno Udrih

Četrtek, 18. 2. 2016, 17.43

8 let

Dragićeva vročica zasenčila čarodeje, Vujačićevi slavili v Minnesoti (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miamija so z 20 točkami razlike premagali čarodeje iz Washingtona. Goran Dragić je prispeval 24 točk, Beno Udrih pa osem. Vujačićevi Knicksi slavili v Minnesoti.

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na nedeljo doma premagala Washington Wizards s 114:94. Goran Dragić je v 30 minutah za vročico dosegel 24 točk, kar je njegov strelski rekord v tej sezoni, osem podaj in sedem skokov, drugi slovenski predstavnik Beno Udrih pa je v 18 minutah k uspehu ekipe dodal sedem točk, štiri skoke in dve podaji.

Kljub odsotnosti dveh ključnih igralcev, Dwyanea Wadea in Chrisa Bosha, je Miami vknjižil visoko zmago nad Washingtonom. Dragić je vsaj 20 točk v tej sezoni dosegel že štirikrat, že na peti zaporedni tekmi pa je dosegel dvomestno število točk. Izkazal se je tudi Udrih, najboljši strelec Miamija pa je bil znova Luol Deng, ki je tekmo zaključil s 27 točkami in desetimi skoki.

Po eni tekmi prepovedi igranja se je na parket vrnil Hassan Whiteside in dosegel 25 točk in 23 skokov, medtem ko je bil z 19 točkami prvi strelec Washingtona Bradley Beal.

Igrali so tudi New York Knicks Saša Vujačića, ki se v sedmih minutah igre ni vpisal med strelce, prispeval pa je dve podaji. Kratkohlačniki so s 103:95 premagali Minnesoto Timberwolves. S 30 točkami je bil za New York najuspešnejši Carmelo Anthony.

S to zmago so Knicks prekinili niz sedmih zaporednih porazov, poleg Anthonyja pa je s 26 točkami in 16 skoki blestel tudi Robin Lopez. Moštvo iz New Yorka je vodilo od začetka do konca tekme, največ, s 24 točkami razlike, pa na začetku zadnje četrtine.

Atlanta Hawks so gostili Milwaukee Bucks, zmagovalec pa je bil znan šele po dveh podaljških. S 117:109 so na koncu slavili gostje iz Milwaukeeja. Jabari Parker je za zmagovalce dosegel 28 točk in 13 skokov, Paul Millsap pa je za Atlanto prispeval 27 točk. Los Angeles Clippers so s 112:115 izgubili proti Golden State Warriors, ki so tako prišli že do 49. zmage in še vedno premočno vodijo na lestvici lige.

Ne spreglejte