Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
10. 5. 2016,
10.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

Dwyane Wade Toronto Raptors Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 10. 5. 2016, 10.34

6 let, 6 mesecev

Dragić res nima sreče: žogo mu je brcnil v obraz (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

"Občutek imam, kot da sem magnet," se je Goran Dragić zasmejal, ko je komentiral nov udarec v glavo. Tokrat mu je v obraz priletela žoga. "Dokler zmagujemo, je ok," pravi Gogi, ki je bil eden od junakov zmage Miamija proti Torontu.

Na četrti tekmi konferenčnega polfinala na vzhodu je Miami z zmago po podaljšku s 94:87 preskočil Toronto in izid v zmagah izenačil na 2:2 (igra se na štiri dobljene tekme). Ključno vlogo sta odigrala prvi mož ekipe Dwyane Wade in Goran Dragić. Prvi je dosegel 30 točk, Dragić pa odločilne tri (skupno 15) ob koncu podaljška, ko je Miami popeljal do vodstva z 92:87.

 

"Danes smo igrali bolje. Ob polčasu smo vodili, nato malce popustili, a nismo ostali sklonjenih glav. Dvignili smo se in borili. Žoga sicer ni hotela skozi obroč. Zadeli smo le eno trojko (1/15, op. p.). Tudi sam sem imel lepe priložnosti, a mi ni uspevalo. Pridejo takšne tekme," je po zmagi povedal Gogi.

 

Dragić tokrat veliko dela opravil pri branjenju koša

 

V obrambi je dobro zaustavil junaka tretje tekme pred dvema dnevoma Kyla Lowryja, ki je ob metu 2/11 iz igre dosegel le deset točk (v nedeljo jih je prispeval 33). Košarkarji Vročice so dobro omejili učinek tudi DeMarju DeRozanu, ki je dosegel še točko manj (4/17 met iz igre).

 

"V obrambi sem se dobro počutil. Veliko energije sem vložil, morda mi jo je zaradi tega zmanjkalo v napadu. Luol Deng je naredil ogromno dela pri pokrivanju DeRozna," je Dragić pohvalil soigralca ter se nato dotaknil še predstave Wada: "Ko ga tolikokrat gledaš, se ti vse zdi povsem normalno. Neverjeten je. Na zadnjih dveh tekmah je bil nezaustavljiv. Vsem je lažje, če naredi ključne poteze."

 

Dragić: Česa takšnega nisem videl še nikoli

 

Prvega zvezdnika Miamija je v igri 1 na 1 zelo težko zaustaviti in ker gostje pod obročem niso imeli poškodovanega Jonasa Valančiunasa, pri Miamiju je zaradi poškodbe prav tako manjkal prvi center Hassan Whiteside, je Wade velikokrat prišel pod obroč, kjer praktično ni bilo rešitve, kako ga zaustaviti.

 

 

"Toronto je izjemno moštvo, znova je to dokazalo. Kar nekaj časa je bilo videti, da se bomo zavili v črno, toda za nas ni predaje. Čeprav sem bil ob koncu zelo utrujen, sem se sestavil, obenem pa nisem silil meta. Vedel sem, da so vse oči tekmecev uprte vame, moji soigralci pa so uspešno opravili svoje delo," je povedal Wade, ki je pri rezultatu 89:85 šel v prodor in bil pred tem, da odloči za zmagovalca, vendar je žoga obstala na obroču, kar lahko vidite v zgornjem videu (pri 8:45). "Česa takšnega nisem videl še nikoli," je rekel Dragić.

 

Najprej je Gogi, ko se je reševal, po nesreči udaril Josepha, nato je kmalu dobil žogo v glavo

 

Slovenski košarkar pa je bil tudi tokrat na tapeti. Saj se spomnite, kako je na drugi tekmi te serije zaradi udarca s komolcem dobil osem šivov, da je letos že izgubil zobe … No, tokrat mu je DeRozan po nesreči žogo brcnil v obraz (spodnji video). "Ne vem, občutek imam, kot da sem magnet. Bila je kot metek. Sploh nisem mogel reagirati. Skušal se bom boriti. Dokler zmagujemo, je ok," se je Gogi zasmejal.

 

 

Napeto in čvrsto tekmo lahko pričakujemo tudi v noči na četrtek, ko bo Miami gostoval pri Torontu. Da na parketu poteka neizprosen boj za vsako žogo, pa si lahko pogledate v videu: Corey Joseph je Dragića držal za roko, ta pa se je rešil in ob tem tekmeca po nesreči udaril v obraz.

Ne spreglejte