Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns New York Knicks

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 19.23

8 let

Dragić desetič, Lin jezil Newyorčane, derbi Oklahomi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goran Dragić je s Phoenixom ulovil deseto zmago v sezoni. Slovenski branilec je prispeval osem točk. Jeremy Lin je ponovno blestel v New Yorku, a tokrat v dresu gostujočega Houstona.

Phoenix je dočakal deseto zmago v tej sezoni, navijači pa so bili v prvem polčasu že pošteno v skrbeh, saj so Sonca zaostajala za Sacramentom že za 19 točk. Nato pa so gostitelji, tudi s pomočjo Gorana Dragića, stopili na plin in z izjemno tretjo četrtino ujeli goste. ''Igrali smo odlično v drugem polčasu, vseeno pa raje ne bi videl, da bi še kdaj tako vstopili v srečanje,'' je po dvoboju v Arizoni modroval domači strateg Alvin Gentry. Njegovi izbranci so prvič v tej sezoni dobili tri zaporedne tekme.

Zahodni prestol ostaja rezerviran za ekipo Oklahoma City Thunder, ki je na krilih Sergeja Ibake (s 25 točkami je izenačil strelski učinek kariere, s 17 skoki izboljšal rekord sezone) dočakala enajsto zaporedno zmago. Pri gostih se je na parket vrnil Stephen Jackson, ki je zaradi zlomljenega prsta počival na 14 tekmah, to pa je bil tudi prvi medsebojni obračun po njegovem ''zmerjanju'' Ibake pred twitterja, zaradi katerega si je s strani vodstva lige NBA prislužil nečastno kazen v vrednosti 25.000 ameriških dolarjev. Občinstvo je v dvorani Chesapeake Energy Arena spremljalo ponovitev konferenčnega finala v prejšnji sezoni. Zdaj čaka Oklahoma kopica gostovanj. Po tem, ko je v uvodnih 24 nastopih kar 16-krat zaigrala doma, bo 15 od naslednjih 21 srečanj odigrala v gosteh.

Kultna newyorška dvorana Madison Square Garden je po daljšem času dočakala bleščečo predstavo Jeremyja Lina. A tokrat ''Linsanity'' ni potekal v dresu kratkohlačnikov, pač pa so po parketu švigale ''rakete''. Branilec z azijskimi koreninami je z 22 točkami in osmimi podajami pomagal Houstnu do prepričljive zmage, s katero je New York zaključil niz desetih zaporednih domačih zmag v tej sezoni.

Lin je bil na začetku dvoboja (večinoma) dočakan z žvižgi, Tyson Chandler se ga je lotil z namernim prekrškom. ''Zabaval sem se na parketu. Lepo se je bilo vrniti nazaj in zaigrati na tem igrišču,'' je po dvoboju dejal Lin. V njegovi ekipi je blestel James Harden (28 točk in deset skokov), ekipa iz Teksasa pa ostaja v zadnjem času nerešljiva uganka za New York, saj je dobila zadnjih sedem tekem. Pri domačinih je strelski rekord sezone postavil ''novinec'' Chris Copeland.

Privrženci moštva Los Angeles Clippers so pozdravili deseto zaporedno zmago.

Ne spreglejte