Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2019,
20.54

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

košarka Sixt Primorska Petrol Olimpija Rogaška KK Krka Novo mesto Helios Suns Hopsi Polzela državno prvenstvo Ilirija Zlatorog

Sobota, 20. 4. 2019, 20.54

5 let

DRŽAVNO PRVENSTVO, LIGA ZA PRVAKA IN OBSTANEK, 9. KROG

Koprčani za pičlo točko boljši od Heliosa, Olimpija in Krka pokazali mišice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
DP: Petrol Olimpija - Krka | Krka in Petrol Olimpija sta zabeležili zmagi, ki jima lahko dajeta samozavest. | Foto Vid Ponikvar

Krka in Petrol Olimpija sta zabeležili zmagi, ki jima lahko dajeta samozavest.

Foto: Vid Ponikvar

V košarkarskem državnem prvenstvu je Petrol Olimpija v ligi za prvaka visoko premagala Hopse iz Polzele, Krka pa prav tako odločno Rogaško. Nepričakovano trdo delo je imela vodilna Sixt Primorska, ki pa tudi po gostovanju v Domžalah ostaja neporažena.

Koprčani so izvlekli tesno zmago v Domžalah, prvi strelec pri Helios Suns, ki je vodil tudi s 15 točkami prednosti (25:10), je bil Blaž Mahkovic, ki je dosegel 17 točk, v vrstah gostov, ki so nastopili brez svojih dveh najboljših posameznikov, Marijana Čakaruna in Marka Jagodića Kuridže, pa je ob najboljšem strelvcu tekme Ivanu Marinkoviću (20 točk) mejo desetih točk presegel le še Lance Harris (11).

"V prvem polčasu sploh nismo bili na tekmi, ampak šele nekje nekje pri Ravbarkomandi. V drugem smo nato v obrambi le začeli igrati tako, kot bi bilo potrebno skozi celoten čas. Tekmecem smo dovolili le 25 točk in tudi po zaslugi tega zmagali. Čestitke ekipi Helios Suns za borbo. Ne bi bilo nezasluženo, če bi zmagali domžalski košarkarji. Vem, da je našim fantom najtežje igrati tekme, ki ne prinašajo ničesar, a tudi te je potrebno odigrati in ostati profesionalen do konca," si je po zmagi oddahnil trener Sixta Jurica Golemac.

"V prvem polčasu sploh nismo bili na tekmi, ampak šele nekje nekje pri Ravbarkomandi." | Foto: Sportida "V prvem polčasu sploh nismo bili na tekmi, ampak šele nekje nekje pri Ravbarkomandi." Foto: Sportida

Olimpija in Krka zanesljivi

Petrol Olimpija je v drugem delu prvenstva prišla do šeste zmage, proti Hopsom je pet njenih igralcev prišlo do dvomestnih številk. Izstopal je Jan Špan, ki je dosegel 23 točk ter zbral devet podaj in štiri skoke. Po trinajst točk sta jih dodala Roko Badžim in Marvin Jones, enajst jih je prispeval Aleksandar Lazić, deset pa Miha Lapornik. Pri gostih sta po sedemnajst točk dosegla Simo Atanacković in Casey Benson.

Krka je s prepričljivo zmago proti Rogaški prekinila negativen niz rezultatov in naredila korak k osvojitvi tretjega mesta v ligi za prvaka, ki vsaj v četrtfinalu prinaša prednost domače dvorane. Tim Osolnik je bil z 20 točkami prvi mož novomeške čete, Marko Jošilo jih je dodal 14 in Paolo Marinelli 11. Prvi strelec tekme je bil sicer organizator igre pri Rogaški Rashun Davis z 22 točkami.

V zadnjem krogu bo Krka gostovala v Kopru pri Sixt Primorski, Rogaška pa bo gostila Petrol Olimpijo.

Liga za prvaka, 9. krog:

Lestvica: 

Liga za obstanek, 8. krog: 

Lestvica: 

Preberite še:

Hopsi Polzela Helios Suns pokal Spar
Sportal Primorci znova brez težav, Hopsi po drami boljši od Krke
Stephen Curry
Sportal "Dončićev predhodnik" odgovoril provokatorjem, prvaki lige NBA hitro preboleli šok #video
Jaka Blažič
Sportal Blažič in Barcelona do pomembne zmage v Istanbulu, Real že na +2
Crvena Zvezda Budućnost
Sportal Crvena zvezda se je po incidentu znesla nad Budućnostjo in osvojila ligo ABA
Ne spreglejte