Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
10.17

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Rick Carlisle Dallas Mavericks Liga NBA NBA LeBron James Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 17. 5. 2022, 10.17

1 leto, 11 mesecev

LeBron James o Luki Dončiću

Dončiću na dušo popihal tudi njegov veliki vzornik, javil se je tudi nekdanji trener

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
LeBron James, Luka Dončić | James je svojim sledilcem zaupal, da je Luka njegov najljubši košarkar. | Foto Guliverimage

James je svojim sledilcem zaupal, da je Luka njegov najljubši košarkar.

Foto: Guliverimage

Luko Dončića in Dallas Mavericks v noči na četrtek čaka prva tekma finala zahodne konference v ligi NBA. Dallas se že vneto pripravlja na novega nasprotnika – Golden State, ob tem pa slovenski košarkar za svoje predstave še vedno prejema čestitke in pohvale iz vseh strani. Zadnjo, ki mu zagotovo pomeni ogromno, mu je namenil vzornik in zvezdnik LA Lakers LeBron James.

Za enega največjih zvezdnikov lige NBA LeBrona Jamesa se letošnja sezona ni izšla po načrtih. James je skupaj z LA Lakers sezono neslavno sklenil že po rednem delu, saj se Jezernikom ni uspelo prebiti v končnico. Kljub temu Američan ostaja v stiku z navijači, redno pa s komentarji spremlja tudi dogajanje v ligi NBA. V ponedeljek je na Twitterju odgovarjal na vprašanja svojih sledilcev, v enem izmed odgovorov pa je 37-letni košarkar med drugim razkril, kdo je trenutno njegov najljubši košarkar.

Eden izmed oboževalcev je Jamesa vprašal, kdo je njegov najljubši košarkar, ki je mlajši od 25 let. Zvezdnik Lakersov pa mu je odgovoril: "Luka! On je moj najljubši igralec!!!" James je med drugim razkril tudi, da so njegove sanje igrati v ligi NBA skupaj s sinom Bronnyjem. Najstarejši sin Jamesa ima 17 let, trenutno pa se košarkarsko kali na srednji šoli Sierra Canyon v Los Angelesu. "Ko sva nazadnje igrala skupaj, sem ob enem izmed zabijanj zlomil tablo, tako da nisva mogla odigrati do konca," je na vprašanje, ali ga njegov najstarejši sin v igri ena na ena kdaj premaga, odgovoril James.

Ob tem se je dotaknil tudi evropskega nogometa, saj je James že od leta 2011 manjšinski lastnik angleškega Liverpoola. Tako je napovedal tudi rezultat v finalu lige prvakov, kjer se bodo Redsi konec maja udarili s španskim velikanom Real Madridom. "Zmagali bomo s 4:3," je uspeh in sedmo lovoriko lige prvakov Liverpoola napovedal James. Ta si bo finale v Parizu najverjetneje ogledal v živo.

Rick Carlisle je do junija 2021 vodil Dallas z Dončićem. | Foto: AP / Guliverimage Rick Carlisle je do junija 2021 vodil Dallas z Dončićem. Foto: AP / Guliverimage S pohvalami ni skoparil niti Dončićev nekdanji trener

O veličini in predstavah slovenskega košarkarja pa je spregovoril tudi njegov prvi trener v ligi NBA in hkrati nekdanji strateg Dallasa Rick Carlisle. "Niti najmanjšega dvoma ni, da bo Luka v prihodnosti osvojil več nazivov MVP lige NBA. Zagotovo bo v prihodnosti tudi osvajal šampionske prstane. Luka ima res neverjeten, a hkrati naraven občutek in talent, kako se odzvati v določenem trenutku," je svojega nekdanjega varovanca pohvalil Carlisle, ki je Dallas po vihravem obdobju zapustil lani poleti. Le nekaj dni kasneje je kot trener prevzel vajeti Indiane, ki je letošnjo sezono sklenila že po rednem delu na 13. mestu vzhodne konference.

Preberite še:

Sportal Dončić se je prebudil v nov dan in spremljal dramo
Luka Dončić
Sportal Legenda lige NBA prehvalil Dončića
Luka Dončić, Marko Milič, Goran Dragić
Sportal Prvi Slovenec, ki je tlakoval pot Luki Dončiću: Ves čas smo v stiku
Luka Dončić
Sportal Kar je naredil Dončić, odmeva po vsem svetu
Ne spreglejte