Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2022,
8.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

končnica Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Donovan Mitchell Utah Jazz Liga NBA

Sreda, 27. 4. 2022, 8.40

2 leti

Poškodba stegenske mišice

Dončićev tekmec Mitchell na MR, bo lahko igral na šesti tekmi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Utah Donovan Mitchell | Luka Dončić je izpustil prve tri tekme z Utahom, Donovan Mitchell bi utegnil manjkati na šesti. | Foto Reuters

Luka Dončić je izpustil prve tri tekme z Utahom, Donovan Mitchell bi utegnil manjkati na šesti.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallasa so dobro omejili učinek prvega zvezdnika Utaha Donovana Mitchella in tudi zato v prvem krogu končnice lige NBA vodijo s 3:2 v zmagah. Si je pa 25-letnik na peti tekmi poškodoval stegensko mišico. Ni še jasno, ali bo na morebitni že odločilni tekmi sploh lahko igral (Salt Lake City, petek 4.00).

Luka Dončić
Sportal Legendarni Shaq je Dončića znova nagovoril v slovenščini #video

Na začetku serije prvega kroga končnice med Dallas Mavericks in Utah Jazz so trepetali navijači Dallasa, zdaj privrženci Utaha. Luka Dončić je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil prve tri tekme, zdaj pa že uspešno igra in Dallas vodi s 3:2 v zmagah. Donovan Mitchell je odšepal s parketa na ponedeljkovi peti tekmi. Tekma je bila sicer takrat (štiri minute in 40 sekund do konca) zanje že izgubljena, saj so zaostajali za 28 točk. Poškodoval si je stegensko mišico. Magnetna resonanca je bila sicer negativna, tako da vendarle ne gre za poškodbo težje narave.

Randy Bullock in Dorian Finey-Smith sta v obrambi zelo dobro omejila Donovana Mitchella. | Foto: Reuters Randy Bullock in Dorian Finey-Smith sta v obrambi zelo dobro omejila Donovana Mitchella. Foto: Reuters Kot poroča novinar ESPN Adrian Wojnarowski, so v ekipi Jazz vendarle zmerno optimistični, da bo Mitchell lahko igral na šesti tekmi. Ta bo v noči na petek, Utah pa v primeru poraza končuje sezono. "To je končnica. Moram najti način, da igram. Bomo videli, kako se bom počutil. A sem borec," je takoj po ponedeljkovi tekmi dejal prvi zvezdnik Jazzov. V ponedeljek ga je sicer Dorian Finney-Smith odlično pokrival. Zadel je le štiri od 15 metov in imel štiri izgubljene žoge. Mitchell v seriji z Dallasom daje v povprečju 26 točk na tekmo, iz igre meče 38-odstotno, za tri točke pa samo 19,5-odstotno.

Luka Dončić
Sportal Dončić le še korak od zgodovinskega mejnika, klavrn konec za Dragića
Miami Atlanta Oladipo
Sportal Miami brez prvih zvezdnikov do napredovanja
Ne spreglejte