Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2022,
12.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

Liga NBA NBA Phoenix Suns incident Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Chris Paul

Ponedeljek, 9. 5. 2022, 12.45

1 leto, 2 meseca

Chris Paul doživljal dramo tudi ob robu igrišča

Dončićev nasprotnik doživljal dramo tudi ob robu parketa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Chris Paul | Za Chrisom Paulom je težka tekma. | Foto Reuters

Za Chrisom Paulom je težka tekma.

Foto: Reuters

Med največjimi osmoljenci nedeljske tekme med Dallas Mavericks in Phoenix Suns je bil zagotovo veteran Sunsov Chris Paul, ki je tekmo zaradi prejetih šestih osebnih napak končal predčasno. Ob tem je Paul na tekmi v American Airlines Areni nekaj težkih trenutkov doživel ob parketu zaradi incidenta, povezanega z njegovo družino.

Luka Dončić
Sportal Nasmejani Dončić razkril ozadje vročega dogajanja v Dallasu

Tretja tekma drugega kroga končnice zahodne konference v ligi NBA košarkarju Chrisu Paulu zagotovo ne bo ostala v lepem spominu. 37-letni košarkar je v 23 minutah na parketu dosegel le pet točk, tekmo pa je moral zaradi šestih osebnih napak končati že devet minut pred koncem srečanja. Ob tem je zvezdnik lige NBA tako kot na vseh dosedanjih tekmah bil hud boj z Luko Dončićem, ki pa je tokrat obračun s 37-letnikom zanesljivo dobil. 

Ob tem je Dončić nekoliko "na silo" poskrbel, da je moral vedno neugodni Paul tekmo končati predčasno in se mu tako oddolžil za dogajanje na prejšnjih obračunih. "To sem se naučil od tebe," je ob eni od strogo dosojenih sodniških odločitev starejšemu kolegu v smehu dejal Dončić. 

Chris Paul in Luka Dončić sta bila hud boj, v katerem je bil tokrat uspešnejši Ljubljančan. | Foto: Reuters Chris Paul in Luka Dončić sta bila hud boj, v katerem je bil tokrat uspešnejši Ljubljančan. Foto: Reuters

Paulovo družino napadel eden od navijačev

A poleg dogajanja na igrišču je Paul še veliko večjo dramo na dan, ko so v ZDA praznovali materinski dan, doživljal ob robu igrišča. Že med tekmo so po družbenih omrežjih zaokrožili posnetki Paula, kako se prepira z enim od gledalcev, ki je sedel za klopjo Phoenixa v American Airlines Areni, ob tem pa opozarja varnostnike v dvorani na dogajanje na tribuni. "Roke je položil na mojo mamo," je ponavljal Paul.

Kot so kasneje poročali ameriški mediji, naj bi eden od navijačev Dallasa napadel družino Paula. Tekmo v Dallasu so si namreč v živo ogledali Paulova mati, žena in oba otroka. Eden od navijačev naj bi med tekmo napadel mamo zvezdnika, ob tem pa naj bi odrinil še njegovo ženo. Vsemu skupaj naj bi bili priča tudi njegovi otroci, ki naj bi bili po dogodku prestrašeni. Omenjenega domnevnega dogodka sicer ni ujela nobena od kamer v dvorani.

Mladega navijača Dallasa, ki naj bi bil domnevni krivec za incident na srečanju, so ob jeznih in burnih vzklikih Paula nato iz dvorane pospremili varnostniki, areno pa je zapustila tudi njegova družina. Zvezdnik Sunsov je nato vidno raztresen in besen tekmo pospremil do konca. Ob koncu srečanja je skupaj z Devinom Bookerjem sedel tudi pred predstavnike sedme sile, a je tam obstal le dobro minuto. Že pred začetkom novinarske konference je večkrat vprašal, ali lahko zapusti druženje z novinarji, nato pa je odgovoril le na eno vprašanje in zapustil novinarsko konferenco. "Celotno dogajanje danes je bilo kot v megli," je dejal Paul, ki je bil poleg družinske drame močno razočaran tudi nad odločitvami sodniške trojice.

Paul glasen na Twitterju: J*** to!!!

Če ni želel komentirati dogajanja na novinarski konferenci in se na ta način zadržal neprijetnih komentarjev ter se izognil denarni kazni, pa je bil Američan bolj glasen na Twitterju, kjer se je oglasil po koncu tekme. "Igralce kaznujete, če karkoli rečejo navijačem, a ti pa lahko napadajo naše družine ... J*** to!!!" je jezno zapisal Paul.

Na incident v Dallasu so se odzvali tudi pri Mavericksih, ki napad na družino košarkarja Phoenixa obžalujejo. "To je bilo zares nesprejemljivo obnašanje, ki ga ne bomo tolerirali. Mavericks in osebje v American Airlines Areni so gledalca nemudoma odstranili iz dvorne," so dogodek pokomentirali pri zasedbi iz Teksasa.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Norišnica v Dallasu, Dončić dal vetra Phoenixu! #video
Luka Dončić
Sportal Dončić pomagal poslati posebno sporočilo
Luka Dončić
Sportal Bizarna kazen vodstva lige NBA ekipi Dallas Mavericks
Ne spreglejte