Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 1. 2019,
10.27

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

4

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 31. 1. 2019, 10.27

5 let, 2 meseca

"Dončića doživljamo kot svojega, čeprav je vaš"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

4

Luka Dončić | Luka Dončić blesti v ligi NBA. | Foto Reuters

Luka Dončić blesti v ligi NBA.

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi v New Yorku je imel Luka Dončić na tribunah tudi slovensko podporo. Iz dneva v dan pa navdušuje vse več košarkarskih navdušencev po vsem svetu. Hrvaški trener Jasmin Repeša prav tako z zanimanjem spremlja, kako slovenski košarkarski biser igra v ligi NBA.

Luka Dončić se je skupaj s soigralci Dallas Mavericks veselil zmage pri najslabši ekipi lige NBA. V kultnem Madison Square Gardnu so padli New York Knicks (114:90). Novinec pri Teličkih je tokrat malce zaostal za svojim strelskim povprečjem, a je kljub temu poskrbel za poteze, ki so navdušile ljubitelje košarke - 16 točk, 8 skokov, 5 asistenc.

Prav njegova iznajdljivost pri doseganju košev in podaje so tiste, ki ga delajo drugačnega in izdatneje privabijo pogled košarkarskih navdušencev po svetu.

Luka Dončić
Sportal Dončić grdo zgrešil prvo trojko, se nasmehnil, nato končal pri številki 999 #video

Ti so ga vzljubili, kar smo lahko videli pri glasovanju košarkarjev za nastop na prestižni tekmi All Star. Čeprav je bil med najvišje uvrščenimi, pa mesta v prvi peterki ni dobil, saj so preostalo polovico glasov predstavljali izbori košarkarjev in medijev.

Zato pa bo nekoliko na trnih celoten današnji dan, saj bodo ob 1. uri ponoči po našem času znani rezervisti. Sedem mest je prostih in Luka upa, da se bo njegovo ime znašlo med izbranimi. Trenerji vseh klubov so tisti, ki bodo določili imena košarkarjev, ki bodo zaokrožili dvanajsterico košarkarjev z zahodne konference.

Luka Dončić o prihodu slovenskih navijačev in slovenski reprezentanci

"To bi mi pomenilo vse. Ko sem bil majhen, sem sanjal, da bom igral v NBA. Če bom zaigral na tekmi All Star, pa je to nekaj največjega, kar se lahko zgodi," je dejal Dončić.

Slovenski obisk

Luka je imel ponoči v New Yorku prav poseben obisk. Petinšestdeset slovenskih navijačev ga je spodbujalo na tekmi poti Knicks, zadoščenje pa so dobili po koncu dvoboja, ko jih je Dončić obiskal na tribuni. "Če jih lahko s slikanjem in podpisom osrečim, sem zelo vesel, da jim ustrežem," pravi Dončić.

Luka Dončić
Sportal Dončić in pogled proti Air Jordanu, Kralju Jamesu …

Prav vsi bi ga radi spet kmalu videli tudi v dresu slovenske reprezentance, s katero je leta 2017 postal evropski prvak in bil pomemben del zgodovinskega dosežka za slovensko košarko. "Vedno sem na voljo slovenski reprezentanci. Lani nisem mogel, ker še nisem imel podpisane pogodbe. Bil sem brez zavarovanja. Naslednjič, ko bo, bom zaigral za Slovenijo. To sploh ni vprašanje," poudarja košarkar s številko 77.

Druženje slovenskih navijačev z Dončićem

A Luka s svojimi igrami ne navdušuje le Slovencev, temveč tudi preostali košarkarski svet. V začetku tega tedna je v Ljubljani v okviru lige ABA pri Petrol Olimpiji gostovala evroligaška Budućnost, katere trener je hrvaški strokovnjak Jasmin Repeša, ki je nadomestil Aleksandra Džikića. In za Planet TV, celoten prispevek si lahko ogledate danes v oddaji Danes, je povedal, kaj si misli o našem košarkarskem biseru: "Iz srca mu lahko čestitam. Srečal sem očeta in tudi njemu čestital. To, kar dela, je čudež. Zaradi njega smo ponosni mi vsi. Mi ga doživljamo kot svojega, čeprav je vaš."

Luka bo ponovno na delu ponoči, ko bo poskušal s soigralci preskočiti Detroit Pistons. Tako kot vsi v klubu pa tudi on ni zadovoljen s položajem Dallasa na lestvici zahodne konference. Telički so šele na 12. mestu, za osmim, ki še pelje v končnico, pa zaostajajo pet zmag. "Moj cilj je, da pripeljem ekipo v končnico," je odločen Dončić, od katerega navijači Dallasa tudi ponoči pričakujejo dobro predstavo.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić: Dirk, ne kriči preveč name, prosim
Ne spreglejte