Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
17. 11. 2020,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Natisni članek

Liga NBA Giannis Antetokounmpo Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Kristaps Porzingis

Torek, 17. 11. 2020, 9.00

3 leta, 5 mesecev

KRISTAPS PORZINGIS

Dončić v sezono brez prvega napadalnega partnerja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

1

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Začetek sezone brez evropskega tandema v Teksasu | Foto Reuters

Začetek sezone brez evropskega tandema v Teksasu

Foto: Reuters

Zaradi jesenske operacije kolena bo latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis izpustil začetek nove sezone lige NBA. Ekipi Dallasa naj bi se priključil januarja.

Potem ko je izpustil zadnji dve tekmi končnice pretekle sezone, v kateri se je pot Dallasa končala ob soočenju z LA Clippers, in po poznejši operaciji meniskusa desnega kolena, za katero so sicer v klubu sprva upali, da ne bo potrebna, bo Kristaps Porzingis rehabilitacijo podaljšal v sezono 2020/21. Ta se bo začela 22. decembra, a za Dallas Mavericks zanesljivo brez 229 centimetrov visokega Latvijca.

"Pred vrnitvijo se bomo zanesljivo prepričali o tem, da je 100-odstotno pripravljen," je v ponedeljek za ESPN potrdil športni direktor kluba Donnie Nelson, ki upa, da bo Porzingis lahko z ekipo začel trenirati v začetku novega leta, obenem pa verjame, da bo že krepko pred tem v prvi peterki znova Dwight Powell. Za Američanom je dolgo in naporno leto po januarski poškodbi ahilove tetive.

Kristaps Porzingis je imel v svoji NBA-karieri nemalo zdravstvenih težav. | Foto: Getty Images Kristaps Porzingis je imel v svoji NBA-karieri nemalo zdravstvenih težav. Foto: Getty Images

Porzingis je imel pred tem že hude težave tudi z levim kolenom. Po poškodbi je namreč počival kar leto in pol, tudi ob selitvi iz New Yorka v Dallas, kjer je končal tedanjo rehabilitacijo, vmes pa podpisal petletno pogodbo v višini 158 milijonov ameriških dolarjev.

Prav Porzingis, ki je v pretekli sezoni na 57 tekmah v povprečju dosegal 20,4 točke in 9,5 skoka, naj bi bil ključni napadalni partner slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Ob tem ni skrivnost, da se v Teksasu ogrevajo še za grškega orjaka Giannisa Antetokounmpa. Ta bo moral v prihodnjih tednih sprejeti odločitev o tem, ali bo podpisal novo pogodbo z Milwaukee Bucks ali pa se bo podal v zadnjo sezono znotraj veljavne pogodbe, kar bi pomenilo, da bi bil v poletju 2021 povsem prost igralec in tako na voljo številnim snubcem.

Beno Udrih
Sportal Beno Udrih se vrača v ligo NBA

Kakšna bo nova sezona?

Uradno pripravljalno obdobje se bo začelo 1. decembra. Dvorane lige NBA, ki bodo ob posebnih varnostnih protokolih lahko celo deloma zasedene, bodo s prvimi tekmami znova oživele 22. decembra. Natančnega urnika sicer še ni, je pa jasno, da bo redni del vključeval 72 tekem. Končal naj bi se 16. maja. Sledile bodo "play-in" tekme za zagotovitev zadnjega mesta v končnici. Ta se bo začela 22. maja. Po grobih ocenah bi se lahko konferenčni polfinale začel 7., konferenčni finale pa 22. junija, medtem ko bo veliki finale 8. julija. Skrajni rok za zaključek sezone bo, kot vse kaže, 22. julij.      
Sportal V letu, ko je šlo marsikaj narobe, se niso zlomili #top10
Goran Dragić
Sportal Goran Dragić iz Dubaja za pogajalsko mizo
Aleksander Sekulić in Igor Kokoškov
Sportal Kokoškov II je moral počakati
Delonte West
Sportal Kako Cuban rešuje nekdanjega košarkarja, ki je postal brezdomec
Luka Dončić
Sportal Božič vendarle v Dončićevi družbi
Sportal Bombastični prestop v ligi NBA, še več se jih pripravlja
Ne spreglejte