Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 10. 2019,
6.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

1

Natisni članek

Denver Nuggets Miami Heat Dallas Mavericks Vlatko Čančar Vlatko Čančar Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 15. 10. 2019, 6.30

4 leta, 6 mesecev

Zlata Slovenca Dončić in Dragić navduševala #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

1

Luka Dončić | Luka Dončić je bil proti Oklahomi raznovrsten. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil proti Oklahomi raznovrsten.

Foto: Reuters

Klubi slovenskih košarkarjev v ligi NBA Dallas Mavericks, Miami Heat in Denver Nuggets so bili na zadnji pripravljalni tekmi uspešni. Luka Dončić se je ob prepričljivi zmagi nad Oklahomo spogledoval celo s trojnim dvojčkom, Goran Dragić je bil prav tako učinkovit ob visoki zmagi nad Atlanto, Vlatku Čančarju pa se ni uspelo vpisati med strelce.

Pri Dallas Mavericks naveza Luka DončićKristaps Porzingis že uspešno deluje. Na ponedeljkovi tekmi proti Oklahomi sta bila ključni figuri, da so Telički prišli do zmage s 107:70.

V 27 minutah igre, kolikor jih je slovenski košarkar prebil na parketu, so naredili razliko 21 točk. Odlično statistiko pa je imel tudi Dončić, ki se je pohvalil z 19 točkami (met iz igre 4/10, prosti meti 9/11), 10 skoki in 7 asistencami. Le tri asistence so mu torej zmanjkale, da bi prišel do trojnega dvojčka (v treh košarkarskih prvinah bi imel dvomestno število).

"Rad bi bil vodja. Lani sem v imel v Dirku Nowitzkemu pravšnjega vzornika. V Real Madridu sem bil najmlajši in sem želel biti vodja, Enako je tu," je po tekmi razlagal Luka.

Vrhunci igre Luka Dončića

Porzingis je bil s 17 točkami drugi strelec Dallasa, zbral pa je še 13 skokov.

"Luka ima neverjeten občutek za igro in sposobnost, da žogo poda ravno v pravem trenutku. Porzingis pa je neverjeten s svojo višino in sposobnostjo zabijanja," je po koncu tekme trener Rick Carlisle hvalil slovensko-latvijsko navezo.

Visoke zmage se je veselil tudi Goran Dragić s soigralci pri Miami Heat. Atlanta je padla s kar 87:120. Kapetan zlate slovenske reprezentance je navduševal z iznajdljivimi asistencami, prav tako pa je polnil koš tekmeca.

Pred sezono so se navijači Miamija spraševali, kdo bo začenjal tekme kot organizator igre. Dragić ali Justise Winslow? Za zdaj je videti, da gre trend v prid slednjemu, saj je začel prav vse pripravljalne obračune.

Vrhunci igre Gorana Dragića

Gogi je tudi tokrat prišel v igro s klopi in v 21 minutah v statistiko vpisal 12 točk (3/6 met iz igre, 3/3 prosti meti), pet asistenc in dva skoka.

Aktivni so bili prav tako košarkarji Denver Nuggets, ki so bili boljši od Phoenix Suns. Mladi Slovenec Vlatko Čančar je dobil pet minut priložnosti za igro, v tem času pa je enkrat neuspešno vrgel na koš.

Luka Dončić
Sportal Kljub 27 točkam in izjemnim trojkam Dončića nov poraz Dallasa #video
Ne spreglejte