Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 10. 2017,
10.36

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Saša Zagorac Klemen Prepelič legionarji

Ponedeljek, 30. 10. 2017, 10.36

6 let, 5 mesecev

LEGIONARJI, KI SO NA REPREZENTANČNEM SEZNAMU

Dončić se je rešil najhujšega, Zagorac dosegel skoraj polovico točk moštva

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

Slovenski košarkarski legionarji, ki so na seznamu za morebiten nastop na novembrskih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti Belorusiji in Španiji, so bili pretekli konec tedna aktivni. Luka Dončić se je z domiselnimi potezami rešil pred veliko katastrofo. Klemen Prepelič in Saša Zagorac sta bila najboljša strelca, izjemno razpoloženi Zagi pa je dosegel skoraj polovico točk svojega moštva.

Kako iznajdljiv je Luka Dončić (pri 2:55)

Do sobote nepremagani Real Madrid je v španskem prvenstvu gostoval pri zadnjeuvrščenem San Pablu Burgosu, ki je vseh pet tekem izgubil. Do vstopa v zadnjo četrtino je bil na dobri poti, da bi presenetil favorizirane goste.

Kraljevi klub se je rešil katastrofe, tudi s pomočjo Luke Dončića. Tekmo je končal pri 16 točkah (met za tri 1/5, met za dve 6/10, prosti meti 1/2), dveh skokih in podajah, v ključnih trenutkih pa predvsem razigraval soigralce. Spet je poskrbel za izjemno potezo, potem ko so ga obkolili trije košarkarji, Luka pa je, kar lahko pogledate v zgodnjem posnetku, žogo lepo potisnil enemu med nogama.

Izjemno nenavadna tekma je bila v Andori, kjer je klub Jake Blažiča zmagal z zelo nizkim rezultatom. Na koncu je bilo 58:48, kar je za špansko prvenstvo, v katerem klubi gojijo hitro igro, nenavadno. Jaka je v 25 minutah dosegel tri točke in zbral dva skoka.

Prepelič najboljši strelec, a spet poražen

Paris Levalloisu ni pomagalo niti to, da je bil Klemen Prepelič najboljši strelec moštva.
 | Foto: Vid Ponikvar Paris Levalloisu ni pomagalo niti to, da je bil Klemen Prepelič najboljši strelec moštva. Foto: Vid Ponikvar Prvi poraz v sezoni je doživel Luka Rupnik. S soigralci pri Feunlabradi so na domačem terenu izgubili proti Obradoriu (65:74), Luka pa se je zaustavil pri petih točkah, štirih podajah in skoku.

Nov poraz je spet doživelo moštvo Klemna Prepeliča. V francoskem prvenstvu je bil od njegovega Paris Levalloisa boljši Dijon (93:85). Prle je bil z 18 točkami (met za tri 3/10, met za dve 3/4, prosti meti 3/3) najboljši strelec, vendar to ni bilo dovolj za zmago. Parižani so po sedmih krogih pri vsega dveh zmagah.

Poražen je bil tudi njegov veliki prijatelj Alen Omić. Od Hapoela iz Jeruzalema je bil namreč s 86:74 boljši Maccabi Ashdod. Alen je na parketu prebil 14 minut, v tem času pa se ni vpisal med strelce.

Pomembno zmago sta v Turčiji osvojila trener Sašo FIlipovski in Gašper Vidmar. Banvit je namreč s 75:72 premagal Trabzonspor. Gašper je tekmo končal s stoodstotnim metom. Zadel je vse štiri poskuse za dve točki, kar je pomenilo osem točk. Dodal je štiri skoke ter po dve podaji, ukradeni žogi in blokadi.

Izjemno razpoloženi Zagorac dosegel skoraj pol točk svoje ekipe

Saša Zagorac je dosegel kar 26 točk. | Foto: Sportida Saša Zagorac je dosegel kar 26 točk. Foto: Sportida Edo Murić bo tekmo turškega prvenstva odigral danes proti Demirju. V Turčiji je bil od košarkarjev, ki jih ni na novembrskem seznamu za kvalifikacijski tekmi z Belorusijo in Španijo, razigran Jaka Klobučar. Njegov Istanbul BBSK je z 99:87 premagal Belediyespor, Novomeščan pa se je lahko pohvalil s 15 točkami, devetimi podajami in štirimi skoki.

V regionalni ligi ABA je Vlatko Čančar z Mego Bemaxom na domačih tleh izgubil proti Cedeviti Jureta Zdovca, potem ko je srbskemu moštvu po treh četrtinah odlično kazalo. Zagrebčani so v zadnji četrtini zaigrali kot prerojeni in jo dobili s kar 40:21 ter se veselili zmage (81:77). Čančar je igral 27 minut, v tem času pa dosegel šest točk – vse iz prostih metov – ter zbral še osem skokov in podajo.

V derbiju nemškega prvenstva je Brose Bamberg našega Alekseja Nikolića gostil Albo Berlin, ki je bila na koncu s 77:75 boljša. Nikolić je na parketu prebil 11 minut ter za svoje moštvo prispeval 11 točk in dve podaji.

Saša Zagorac je v madžarskem prvenstvu klonil pred Szedeakom (67:77), dosegel pa skoraj polovico točk svojega moštva. Tekmo je končal pri 26 točkah (met za tri 3/7, met za dve 6/11, prosti meti 5/7), šestih skokih, nad njim pa je bilo storjenih osem prekrškov.

Matic Rebec bo z Enisejem aktiven v torek v ligi prvakov proti Juventusu.  

Ne spreglejte