Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Natisni članek

Dallas Mavericks Andraž Zalar Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 16. 3. 2022, 20.00

1 leto, 2 meseca

Dončić ni edini Slovenec, zaposlen pri Dallas Mavericks #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,42

Osrednje ime Dallas Mavericks je slovenski košarkar Luka Dončić, a ni edini Slovenec v franšizi iz Teksasa. Andraž Zalar namreč deluje v oddelku za digitalni marketing in multimedije. Zadolžen je tudi za uradni profil kluba na Twitterju v slovenskem jeziku.

Za 23-letnega Andraža Zalarja iz Trzina bi lahko rekli, da ima sanjsko službo. Delati za klub Dallas Mavericks, za katerega igra zvezdnik Luka Dončić, je nekaj posebnega. "Vsi iz Slovenije vemo, da je zvezdnik, vrhunski igralec. A šele tu, ko kričijo in vzklikajo njegovo ime, želijo njegove podpise na vsakem koraku, vidiš, da je na povsem drugi ravni," poudarja Zalar.

Prošnjo za pripravništvo je poslal na pobudo njegovega dekleta Inje, ki v ZDA študira in igra golf. Zaradi izbruha pandemije je moral Andraž več kot leto čakati, da je lahko odpotoval čez lužo. Zdaj od decembra naprej spoznava ustroj franšize v ligi NBA.  

Spencer Dinwiddie Luka Dončić
Sportal Infarktna končnica med Dragićem in Dončićem se je končala z norim metom za zmago

V klubu dela v oddelku za digitalne vsebine in je zadolžen za klubski Twitter profil v slovenščini, ki je zaživel konec leta. Njegova naloga je tudi, da skrbi za neprestano povezavo kluba z navijači v Sloveniji.

A to ne pomeni, da je vseskozi v stiku z Dončićem. Zato pa je v času, ki ga je preživel v Dallasu, nekdanji košarkar dobesedno iz prve vrste občutil, kakšen superzvednik je postal njegov vrstnik in rojak v ligi NBA. "Kar se tiče stika z Luko, ga niti nimam toliko, kot sem mislil na začetku, da ga bom imel. Luka je ogromna zvezda v ZDA. Vsi ga želijo imeti zase. Če bi vsem ustregel, bi lahko ves dan delal le to. Sem in tja rečeva kakšno, se pozdraviva, kaj več ne. Klub ga zelo ščiti, da ima čim manj zunanjih motenj," izpostavlja Andraž.

Dodatno razsežnost dela bo občutil danes ponoči, ko Dallas gostuje pri Brooklynu, katerega član je zdaj kapetan zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 Goran Dragić.

Sportal Dončiću med tiskovko zazvonil telefon, z izborom melodije navdušil Srbe #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić se ne ustavlja, prejel je novo nagrado
Ne spreglejte