Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
8.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

5

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 8.53

1 leto

Dončić na tapeti, pri Dallasu upajo na milost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

5

Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je proti Charlotte Hornets prejel 16. tehnično napako v sezoni. Če mu vodstvo lige te ne bo izbrisalo, bo izpustil tekmo v noči na torek proti Indiana Pacers. | Foto Reuters

Luka Dončić je proti Charlotte Hornets prejel 16. tehnično napako v sezoni. Če mu vodstvo lige te ne bo izbrisalo, bo izpustil tekmo v noči na torek proti Indiana Pacers.

Foto: Reuters

Za slovenskega košarkarja je zadnje obdobje zelo težko. Razkril je, da ima težave na parketu in v zasebnem življenju, Dallasu se zaradi slabih tekem izmika nastop v končnici, povrhu vsega pa je Dončić prejel 16. tehnično osebno napako, kar po pravilih lige NBA pomeni prepoved igranja na naslednji tekmi.

Sicer je še nekaj upanja, da bi Luki Dončiću preklicali zadnjo tehnično napako, kar se je zgodilo že decembra, vendar je takšen scenarij malo verjeten.

Glavni sodnik je dal namreč v poročilu po koncu tekme s Charlotte Hornets jasno vedeti, da je bila sodniška odločitev pravilna: "Dončiću je bila dosojena tehnična napaka, ker je uporabil psovke v komunikaciji s sodnikom v znak protesta zoper nedosojeni prekršek. Po pogledu videa po koncu tekme smo ugotovili, da se je sodnik pravilno odločil."

Luka Dončić
Sportal Kriza Dallasa se nadaljuje, Dončiću kazen

Luka je s tem prejel 16. tehnično napako, kar samodejno pomeni prepoved igranja na naslednji tekmi. V noči na torek bodo Dallas Mavericks igrali proti Indiana Pacers. Če v kadru ne bi bilo prvega zvezdnika, bi bil to velik udarec za teksaško moštvo, ki se bori za končnico. A spodbudne niso niti predstave na parketu, saj so izgubili štiri zaporedne tekme in sedem na zadnjih devetih obračunih.

Trener Jason Kidd še vedno upa, da bo vodstvo lige zadnjo tehnično napako preklicalo.

S tem pa ne bi bilo konec bojazni pred novimi kaznimi. Pravila lige NBA namreč velevajo, da košarkar, ki je prejel 16 tehničnih napak v sezoni, za vsaki nadaljnji dve dobi novo prepoved igranja na eni tekmi.

Če se bo Dallas uvrstil v končnico, se bodo vse tehnične napake izbrisale – v izločilnih bojih košarkar prejme prepoved igranja na eni tekmi, ko prejme sedem tehničnih napak.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Luka je v zadnjih letih vseskozi na meji, kar zadeva tehnične napake. V sezonah 2020/21 in 2021/22 jih je prejel 15 in se za las izognil kazni. V pretekli jih je prejel 16, vendar mu je vodstvo lige pogledalo skozi prste in mu zadnjo izbrisalo.

Sedem tekem pred koncem rednega dela je Dallas na enajstem mestu v zahodni konferenci. Ima le zmago manj od osmih New Orleans Pelicans, prav tako le eno zmago več od dvanajstih Utah Jazz. V končnico se neposredno uvrsti šest ekip iz vsake konference - na zahodu je na zadnjem rešilnem mestu zdaj ekipa Golden State Warriors, ki ima tri zmage več od Dallasa -, moštva, razvrščena od sedmega do desetega mesta, pa bodo odigrala dodatne kvalifikacije za dve prosti mesti.

Mavericks bodo do konca rednega dela odigrali še sedem tekem, prvo v noči na torek proti Indiani.

Ne spreglejte