Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 8. 2023,
15.56

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Okinava Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić SP 2023

Ponedeljek, 21. 8. 2023, 15.56

8 mesecev, 1 teden

Dončić in druščina že na Okinavi, Japonci s slovenskimi zastavami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12
Luka Dončić thumb | Slovenski košarkarji so že prispeli na Okinavo, kjer jih v soboto čaka prva tema svetovnega prvenstva Za uvod se bodo pomerili z izbrano vrsto Venezuele.

Slovenski košarkarji so že prispeli na Okinavo, kjer jih v soboto čaka prva tema svetovnega prvenstva Za uvod se bodo pomerili z izbrano vrsto Venezuele.

Slovenska košarkarska reprezentanca z Luko Dončićem na čelu je danes prispela na Okinavo, kjer jo v soboto ob 13.30 čaka prva tekma svetovnega prvenstva v košarki. Slovenci se bodo za uvod pomerili z Venezuelo. Japonci so jim ob prihodu pripravili topel sprejem, manjkale niso niti slovenske zastave.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu, ki ga gostijo na Japonskem in Filipinih (25. avgust–10. september 2023), igrala v skupini F. Najprej se bodo pomerili z izbrano vrsto Venezuele (26. 8.), dva dni pozneje sledi tekma z  Gruzijo (28. 8.) in nato še z Zelenortskimi otoki (30. 8.). V drugi del prvenstva se bosta uvrstili prvi dve ekipi.

Skupina F se bo križala s skupino, v kateri so Avstralija, Finska, Nemčija in Japonska. Iz drugega dela bosta v četrtfinale v Manilo znova napredovali le dve najboljši reprezentanci.

Slovenci so v pripravljalnem obdobju odigrali sedem tekem, zadnjo v soboto, ko so visoko nadigrali Japonsko. Četudi nasprotnik ni bil niti približno na takšni ravni kot nekateri nasprotniki v pripravljalnem obdobju pred tem, pa so bili v slovenskem taboru zadovoljni z napredkom in prikazanim v Tokiu.

"Proti Japonski nam je uspela lepa generalka pred začetkom prvenstva. Visoka zmaga je dobra za našo samozavest ter tekmovalne občutke in s pozitivno energijo vstopamo v zadnje dneve priprav. Dobro jih bomo izkoristili. Še naprej moramo biti osredotočeni predvsem nase, vse bolj pa se bomo začeli pripravljati tudi na reprezentanco Venezuele in spoznavanja njihovega sistema igre," je ob prihodu na prizorišče prvega dela prvenstva povedal Jaka Blažič.

Slovenija Kitajska Aleksander Sekulić
Sportal Posebna obljuba slovenskega selektorja

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v okviru priprav na svetovno prvenstvo odigrali sedem tekem, premagali so Kitajsko, Črno goro in Japonsko, izgubili pa dvakrat z Grčijo ter Španijo in ZDA. Selektor ob tem obljublja, da bodo na vsaki tekmi dali vse od sebe in da bomo poskušali zadovoljiti visoke apetite slovenskih navijačev.

Preberite še:

Nemčija : ZDA Dennis Schröder
Sportal Nemci pošteno prestrašili favorizirane Američane
Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Luka Dončić Mike Tobey
Sportal Podatek, ki navdaja z optimizmom
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma
Sportal Slovenci z odliko opravili zadnji test
Slovenija - Črna gora, prijateljska košarkarska tekma, Luka Dončič
Sportal Nov izjemen koš Dončića, ki je znova navdušil #video
Ne spreglejte