Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
17.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Domen Lorbek liga ABA Petrol Olimpija

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 17.05

6 let, 6 mesecev

Ključni dejavnik

Domen Lorbek te tekme zlepa ne bo pozabil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Eden najpomembnejših elementov Olimpijine zmage v Sremski Mitrovici pri neugodni Megi je bil Domen Lorbek, ki je vseh svojih 15 točk dosegel s trojkami. Poškodoval se je Talor Battle.

Domen Lorbek že na začetku svoje Olimpijine poti upravičuje zaupanje. | Foto: ABA liga Domen Lorbek že na začetku svoje Olimpijine poti upravičuje zaupanje. Foto: ABA liga

Dve zmagi in dva poraza sta na ABA-računu košarkarjev Olimpije. Točke, dosežene na gostovanjih, so še posebej dragocene. Zlasti pri tako neugodnih zasedbah, kot je Mega Bemax, razvojna ekipa, ki slovi po napredka željnih in temu primerno motiviranih igralcih. Olimpija je imela odličen strelski dan. Še posebej je blestel Domen Lorbek.

Olimpija k Vidmarju brez poškodovanega Battla

Na zadnji tekmi lige ABA so ga odnesli z igrišča. | Foto: ABA liga Na zadnji tekmi lige ABA so ga odnesli z igrišča. Foto: ABA liga Petrol Olimpija bo v obračunu 2. kroga lige prvakov proti Banvitu, kjer igra Gašper Vidmar, vodi pa ga  slovenski strokovnjak Sašo Filipovski, igrala brez ameriškega organizatorja igre Talorja Battla, ki si je na zadnji tekmi v Sremski Mitrovici težje poškodoval mišico in bo po prvih ocenah zdravniške službe odsoten vsaj mesec dni.

Tekma bo na sporedu v sredo ob 18.30.

Povratnik po desetletju, ki je bil zaradi kar enoletnega premora po poškodbi ob svojem prihodu v klub prejšnji teden zadržan, je za Olimpijo zaigral drugič in zadel vseh svojih pet poskusov za tri točke, iz igre pa zgrešil le enkrat. Oglejte si njegovih pet projektilov.

Dobro so odigrali tudi nekateri drugi, predvsem Jordan Morgan (20 točk, 10 skokov), Devin Oliver (12 točk, 8 skokov), Gregor Hrovat (14 točk, 5 podaj) in Talor Battle (8 točk, 5 podaj). V naslednjem krogu Ljubljančane, ki so na sredini lestvice v družbi še štirih ekip s po dvema zmagama, v soboto, 21. oktobra, čaka domača tekma z Mornarjem iz Bara.

Kaj prinaša Zicer?

Še pred zadnjo tekmo kroga bo na Planet 2 ob 20. uri na sporedu redna tedenska oddaja Zicer. V njej si boste lahko ogledali odzive na nedeljsko zmago Olimpije, pogovor z Aleksandrom Vujačićem in prispevek pred začetkom lige NBA. Gosta v studiu bosta nekdanji reprezentant Uroš Slokar in selektorjev pomočnik Aleksander Sekulič. Iz ZDA se bosta oglasila tudi Igor Kokoškov in Rado Trifunovič.

Ne spreglejte