Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

Domen Lorbek Petrol Olimpija ABA liga ABA

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 11.44

6 let, 6 mesecev

Domen Lorbek ne obljublja, da je okrepitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Domen Lorbek in Petrol Olimpija sta tudi uradno napovedala enoletno sodelovanje.

Domen Lorbek se bo pod koše skušal vrniti med zmaji. | Foto: Sportida Domen Lorbek se bo pod koše skušal vrniti med zmaji. Foto: Sportida

V torek se je Lorbek prvič priključil treningom v Stožicah. Že v nedeljo je na tekmi lige ABA s Crveno zvezdo v klubski trenirki spremljal drugi zaporedni poraz slovenskih prvakov. Po tekmi je trener Gašper Okorn potrdil sodelovanje. Dan zatem je skupno pot uradno naznanil tudi klub. "Petrol Olimpija Ljubljana je podpisala pogodbo z bivšim slovenskim reprezentantom Domnom Lorbkom, ki se vrača v Olimpijo, kjer je nazadnje nastopal v sezoni 2006/2007. Igralec in vodstvo kluba sta se dogovorila za enoletno sodelovanje," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

"Po težki sezoni nimam posebnih pričakovanj. Prišel sem, da bi delal in se vrnil. Tekma za tekmo … Bomo videli, kam nas bo to prineslo," je ob vrnitvi v Olimpijo po desetletju dejal 32-letni Ljubljančan, ki je po slovesu od Olimpije igral za Estudiantes, Beneton, Cajasol, Helios, Laugono Aro, Avellino, Krko Gaziantep in Sevillo.

"Verjamem, da lahko pomagamo Domnu, da se vrne na parket, on pa nam tudi lahko veliko prispeva. Vsi skupaj bomo morali biti potrpežljivi, saj se moramo zavedati, da se vrača po poškodbi in da eno leto ni igral tekem. Postopoma ga bomo pripeljali nazaj do dobre pripravljenosti," pa je ob prihodu novega obraza dejal trener Gašper Okorn, ki bo nekdanjega reprezentanta uvrstil že v kader za sredino tekmo prvega kroga Fibine lige prvakov. Ljubljanski tekmec bo Strasbourg.

Zicer tudi z Lorbkom

Domen Lorbek bo nastopil tudi v današnji posebni košarkarski oddaji Zicer, ki je sicer na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri na programu Planet 2. Gost v studiu bo Gašper Okorn. O Olimpiji bodo spregovorili znani košarkarski obrazi. Do svojih minut bo prišel 80-letni Ivo Daneu. Ekipa Planet TV je obiskala tudi Jureta Zdovca v Zagrebu, beseda pa bo tekla še o ljubljanski Iliriji in beograjski Crveni zvezdi ter njenih vročekrvnih navijačih.
Ne spreglejte