Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
11. 10. 2018,
12.48

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Petrol Olimpija Krka Zoran Martić Simon Petrov

Četrtek, 11. 10. 2018, 12.48

5 let, 6 mesecev

Pred tekmo državnega prvenstva Krka - Petrol Olimpija

Dolenjci so imeli mir, v Ljubljani se začenja manevriranje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Petrol Olimpija Strasbourg | Košarkarji Olimpije vstopajo v sezono kot prvaki. | Foto Vid Ponikvar

Košarkarji Olimpije vstopajo v sezono kot prvaki.

Foto: Vid Ponikvar

Nova sezona državnega prvenstva se bo začela z derbijem med Krko in Petrolom Olimpijo. Kluba, ki sta v pretekli sezoni igrala v velikem finalu, v katerem je Olimpija prišla do nove zvezdice, sta tudi letos med osrednjimi kandidati za vrh. Trenerja obeh ekip se zavedata prednosti in slabosti nasprotnika.

18.45 Krka – Petrol Olimpija

"Pričakujem zanimivo tekmo in da bomo na ravni Olimpije. Na zadnjih dveh tekmah lige ABA je igrala odlično. Presenetila je, če gledamo začetek sezone, ko je izgubila v superpokalu (boljša je bila Sixt Primorska, op. a.). Vemo, za kakšno ekipo gre," je trener Krke Simon Petrov uvodoma dal Olimpiji vlogo favorita.

Ljubljančani so s Scottiejem Reynoldsom podpisali pogodbo že z 19. košarkarjem v tej sezoni, s katerimi bo trener Zoran Martić razpolagal na treh frontah – v ligi prvakov, ligi ABA in državnem prvenstvu. Krka bo medtem igrala v ligi ABA in državnem prvenstvu.

Helios Suns
Sportal Visoka zmaga Heliosa nad Ilirijo, Laščani slavili po podaljšku

Prilagajanje Olimpije in razumna razporeditev igralcev

Zoran Martić bo moral veliko manevrirati. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zoran Martić bo moral veliko manevrirati. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Olimpija ima res veliko igralcev, vendar se želimo ukvarjati z našo igro. Vemo, kdo so njeni nosilci, in na njih se lahko pripravimo. Če pa katerega od njih ne bo na parketu, bo to nam v korist," je Petrov odgovoril na vprašanje, ali se je zaradi takšnega števila igralcev težje pripraviti na nasprotnika.

"Eden od ciljev je, da razporedimo minute na tri fronte. Z 12 košarkarji težko preživiš 80 tekem. Večje število igralcev je težava, kar zadeva zadovoljenje ambicij in želja, povrhu vsega pa je treba zadržati formo na določeni ravni. To je zame poseben izziv. V prvem delu državnega prvenstva bomo razdelili minutažo med vse igralce. Predvsem slovenska liga bo tista, prek katere bomo skušali dvigovati formo posameznikov, ki se vračajo po poškodbah. Hkrati bomo omogočili tistim košarkarjem, ki na drugih tekmah dobivajo manj priložnosti, več igre."

Scottie Reynolds
Sportal Novo ime v "zmajevem gnezdu"

Čakajoč na Jošila, poleti so imeli Dolenjci mir

Simon Petrov je zadržal jedro in dodal štiri izkušene košarkarje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Simon Petrov je zadržal jedro in dodal štiri izkušene košarkarje. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija in Krka sta regionalno ligo ABA začeli polovično uspešno. Obe sta preskočili Mornar na domačih tleh. Ljubljančani so v torek imeli še tekmo lige prvakov proti Strasbourgu, ki je zaustavil energijo zeleno-belih.

"Krka je praktično nespremenjena glede na lansko sezono. Pripeljala je isti profil igralcev, kot jih je izgubila. Ne pričakujem drugačnega pristopa in stila igre. Zagotovo so njene ambicije podobne lanskim. Kar zadeva Krko, ni bistvenih sprememb glede na lansko sezono," je poudaril Martić.

Krka se je v sredo okrepila s slovenskim reprezentantom Blažem Mahkovicem, ki bo v veliko pomoč ekipi. Ta nestrpno pričakuje, kakšna bo usoda lani prvega igralca Marka Jošila, ki ima težave s kolenom. "Veliko lažje mi je bilo, ker sem imel poleti praktično enako zasedbo kot lani, zato mi ni bilo treba ponavljati vseh osnovnih stvari. Vključili smo tri izkušene košarkarje, ki so vse takoj dojeli. Zdaj je prišel še Mahkovic, upamo pa, da se nam kmalu priključi tudi Jošilo," je o ugodju, ki ga je doživel ob prehodu iz lanske v letošnjo sezono, povedal Petrov.

Blaž Mahkovic
Sportal Krka pripeljala reprezentanta
Petrol Olimpija Strasbourg
Sportal Petrol Olimpija brez možnosti proti Francozom, Bologna po podaljšku
Ne spreglejte