Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 5. 2014,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Krka finale Dino Murić Aleš Pipan

Četrtek, 22. 5. 2014, 10.20

8 let

Če ne bi bilo Drobnjaka in Joksimovića, slačilnica ne bi zdržala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po izjemno izenačeni polfinalni seriji so misli košarkarjev Uniona Olimpije usmerjene le h Krki. Kot pravi Dino Murić, bodo skušali prekiniti negativen trend, ki traja že štiri leta.

Neznank med ekipama Olimpije in Krke ni. Oboji se poznajo do potankosti, zato bo v finalu, ki se začne danes v Novem mestu ob 20. uri, odločal dnevni navdih.

"Tekme s Krko so tradicija. Zadnja štiri leta zmagujejo Dolenjci. Vsako leto imamo težave. Letos so poškodbe tiste, ki nam nagajajo. Skrivnosti med nami ni. Odločala bosta skok in obramba, v napadu pa koncentracija. Iskati bomo morali prostega igralca, tako pod košem kot na zunanjih položajih. Vse žoge bomo morali pobrati. Nobena ne bo smela biti izgubljena," pravi Dino Murić.

V polfinalu je bila Olimpija proti Heliosu že na pragu poraza, a se je nato vrnila med žive. Velika zasluga gre najizkušenejšima košarkarjema, poudarja Murić: "Zahvalil bi se Dragiši Drobnjaku in Nebojši Joksimoviću, ki sta nas potegnila skupaj. Brez njiju slačilnica ne bi zdržala. Zdaj je pred nami cilj naslov državnega prvaka. Ta bi mi veliko pomenil. Sicer se bo tradicija družine Murić res nadaljevala, vendar bi ga zdaj rad osvojil jaz."

Drugo tekmo bodo košarkarji Olimpije nato igrali pred domačimi navijači, a bodo zaradi tekme odbojkarske reprezentance nastopili v hramu slovenske košarke Hali Tivoli. Zato so ta teden trenirali v stari dvorani, da se bodo navadili na koše in tamkajšnji ambient, ki je drugačen kot v Stožicah. "V Tivoliju je Olimpija dosegala največje uspehe. Odmisliti bomo morali to, da ni naša dvorana. Bomo imeli pa štiri dni več treninga v njej kot Krka, ki je favoritinja finala, a gremo v boj, da po daljšem času vrnemo naslov v Ljubljano," pa so besede trenerja Olimpije Aleša Pipana, ki dodaja, da je za njegovo ekipo morda celo bolje, da bo prvo tekmo igrala v glavnem mestu Dolenjske.

Ne spreglejte