Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 3. 2014,
22.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Četrtek, 6. 3. 2014, 22.05

7 let, 12 mesecev

Bledsoe se vrača: dobra ali slaba novica za Dragića?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Navijači kluba Phoenix Suns, ki se krčevito boji za uvrstitev v končnico severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA, z nestrpnostjo pričakujejo vrnitev zvezdnika Erica Bledsoeja.

Eric Bledsoe se je poškodoval konec lanskega leta. Sprva je bilo vprašljivo, ali bo v tej sezoni sploh še igral, potem je postalo jasno, da bo. Zdaj navijači Phoenix Suns odštevajo dneve, ko bodo na delu spet lahko spremljali 24-letnega organizatorja igre, ki je kot velika okrepitev v Arizono prišel pred začetkom te sezone, do poškodbe pa je dosegal 18 točk in 5,8 podaje na tekmo. Bledsoe je zdaj tik pred vrnitvijo na košarkarska igrišča. V sredo je treniral brez težav že tretjič v zadnjih petih dneh. Vrnil naj bi se že v prihodnjih dneh, najverjetneje v nedeljo, ko Phoenix čaka gostovanje pri Golden State Warriors. Za moštvo iz Arizone, ki v tej sezoni igra presenetljivo dobro, je vrnitev Bledsoeja pred sklepnim delom rednega dela sezone odlična novica.

Phoenix se namreč krčevito bojuje za preboj med najboljših osem moštev zahodne konference, ki se bodo uvrstila v končnico. Pred devetouvrščenim Memphisom ima Phoenix, ki je sedmi, le zmago prednosti.

Skupaj do končnice?

Do poškodbe Bledsoeja, nekdanjega košarkarja Los Angeles Clippers, je Phoenix igral odlično, imel je 16 zmag in vsega osem porazov. Potem je dirigentsko palico zelo uspešno prevzel slovenski reprezentant Goran Dragić, ki v zadnjih mesecih igra najboljšo košarko do zdaj in spada med najboljše v vsej ligi. Njegov vzpon se je začel po poškodbi igralca, ob prihodu katerega so bili nekateri poznavalci v poletnih mesecih prepričani, da Dragić v mestu sonca nima več prihodnosti. Pozneje se je izkazalo, da so bile takšne govorice neresnične. Nadaljevanje zgodbe je poznano.

Zanimivo bo videti, kako se bo Ljubljančan, ki je v zadnjih mesecih osvojil srca številnih, znašel po vrnitvi Bledsoeja. Je vrnitev Bledsoeja, ker bo Phoenix v ključnem delu sezone močnejši za še enega odličnega košarkarja, za slovenskega reprezentanta to dobra novica ali ne, ker se pri igri Phoenixa ne bo več vse vrtelo okoli njega?

Ne spreglejte