Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 4. 2016,
12.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Jaka Blažič Zoran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Aleksej Nikolić Evroliga

Petek, 8. 4. 2016, 12.08

6 let, 6 mesecev

Blažič si lahko obeta prostor na parketu, pri Dončiću je velik vprašaj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Jaka Blazic

Znani so že vsi četrtfinalni pari elitne košarkarske evrolige, Slovenijo pa bosta predstavljala le Jaka Blažič in Luka Dončić, ki pa že nekaj časa ni v zasedbi Real Madrida za evroligaška tekmovanja.

Četrtfinalni pari evrolige

Fenerbahče – Real Madrid (Luka Dončić)

Laboral Kutxa (Jaka Blažič) – Panathinaikos

CSKA – Crvena zvezda

Lokomotiv Kuban – Barcelona

 

V četrtek se je končala evroligaška sezona za Zorana Dragića in Alekseja Nikolića, pa čeprav imata njuna kluba enako število zmag kot Real Madrid, ki je kot zadnji napredoval iz skupine F. Himki oziroma Brose Baskets sta na medsebojnih dvobojih potegnila kratko, tako da se je napredovanja v četrtfinale veselil aktualni prvak, katerega član je Luka Dončić.

 

Ob njem bo imel v izločilnih bojih prostor še drugi Slovenec Jaka Blažič, ki je v zadnjem krogu TOP 16 visoko izgubil (69:89) na gostovanju pri Brose Baskets, slovenski reprezentant pa je v Nemčiji prikazal najboljšo predstavo v drugem delu evrolige. Dosegel je 19 točk, sicer pa je njegovo povprečje v TOP 16 7,6 točke na tekmo.

 

Statistika slovenskih košarkarjev v TOP 16 evrolige

Jaka Blažič (Laboral Kutxa) – 7,6 točke, 3,1 skoka, 0,2 podaje, 0,5 ukr. žoge, 1 izg. žoga v 19 min.

Zoran Dragić (Himki) – 7,9 točke, 2,4 skoka, 0,6 podaje, 0,6 ukr. žoge, 1,1 izg. žoga v 17 min.

Luka Dončić (Real Madrid) – 2,8 točke, 1,8 skoka, 1,6 podaje, 0,2 ukr. žoge, 1 izg. žoga v 11 min.

Aleksej Nikolić (Brose Baskets) – 0,9 točke, 0,1 skoka, 0,3 podaje v 4 min.

 

Ali bo Luka Dončić v tej sezoni še dobil priložnost v evroligi? | Foto: Ali bo Luka Dončić v tej sezoni še dobil priložnost v evroligi?

 

Malenkost boljšo statistiko ima mlajši od bratov Dragić, ki je za Himki dosegal 7,9 točke na tekmo. Najbolj se je izkazal na gostovanju pri Brose Basket, proti kateremu je dosegel 14 točk, a te številke njega najverjetneje niso zadovoljile.

 

Zadnjo tekmo v evroligi je odigral proti Real Madridu. Če bi Rusi zmagali, bi napredovali, tako pa so bili košarkarji kraljevega kluba boljši s 83:70. Sicer pa je nekoliko razumljivo, da statistike ni bolj oplemenitil, saj se veliko vrti okoli ruskega košarkarja Alekseja Šveda, ki ima v igri praktično proste roke.

 

Tako kot Dončić je v tej sezoni igranje v evroligi na svoji koži premierno občutil tudi Nikolić. Italijanski trener na čelu nemškega moštva Andrea Trinchieri mu ni namenil veliko priložnosti za dokazovanje. Največjo je dobil proti CSKA, proti kateremu je tudi začel tekmo in jo končal pri petih točkah.

 

Tudi Dončić se je najbolj izkazal proti CSKA. Rusom je natresel dvanajst točk in bil na tisti tekmi tretji strelec Reala.

 

V elitnem evropskem klubskem tekmovanju zdaj ne bo več manevrskega prostora za spodrsljaje. Oba slovenska košarkarja bosta imela težko nalogo. Za Blažiča lahko z gotovostjo trdimo, da bo del zasedbe, ki bo skušala preskočiti sloviti Panathinaikos, vprašanje pa je, ali bo Dončić dobil prostor pri Realu, saj je zdaj moštvo zapolnjeno, Luka pa že osem krogov ni bil član zasedbe Madridčanov v evroligi. Glavni trener Pablo Laso mu prostor za dokazovanje namenja v španskem prvenstvu.

 

Ne spreglejte