Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 11. 2019,
11.04

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

3

Natisni članek

Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Tomaž Berločnik

Sreda, 6. 11. 2019, 11.04

4 leta, 5 mesecev

Berločnik ne vidi potrebe, da bi odšel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

3

Tomaž Berločnik | Tomaž Berločnik je še vedno predsednik Cedevite Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Tomaž Berločnik je še vedno predsednik Cedevite Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

Potem ko je Tomaž Berločnik odstopil z mesta predsednika uprave Petrola, se je razumljivo pojavilo tudi vprašanje, kaj je z njegovo predsedniško funkcijo pri košarkarskem klubu Cedevita Olimpija. "Ne vidim potrebe, da bi odšel. Če bo volja članov skupščine ali sponzorjev, ki dajejo denar, drugačna, s tem ne bom imel težav in bom takoj prepustil mesto drugemu," je v pogovoru za Siol dejal Berločnik.

Letos poleti sta se Petrol Olimpija in Cedevita uradno združila v en klub, ki nosi ime Cedevita Olimpija. V preteklosti je bilo podjetje Petrol tisto, ki je prispevalo največ finančnih sredstev v klubsko blagajno, zdaj ta vloga pripada Cedeviti.

A za predsednika na skupščini kljub temu niso postavili Emila Tedeschija kot prvega moža Cedevite, temveč Tomaža Berločnika, ki je bil predsednik že pred tem. Dogovor je bil, da naj bi to funkcijo opravljal dve leti in pol, nato pa bi le-ta pripadla hrvaškemu poslovnežu.

Petrol
Novice Kaj Sova ve o Petrolu

A se je pred dnevi na Petrolu zgodil zasuk, potem ko je z mesta predsednika uprave odstopil prav Berločnik. Za zdaj še vedno ostaja predsednik ljubljanskega košarkarskega kluba.

Prvotno je bilo načrtovano, da bo Berločnik prvi dve leti in pol predsednik Cedevite Olimpije, nato naj bi se na njegovo mesto usedel Emil Tedeschi. Ali se bo to zgodilo že prej, bo pokazal čas. | Foto: Vid Ponikvar Prvotno je bilo načrtovano, da bo Berločnik prvi dve leti in pol predsednik Cedevite Olimpije, nato naj bi se na njegovo mesto usedel Emil Tedeschi. Ali se bo to zgodilo že prej, bo pokazal čas. Foto: Vid Ponikvar

"O tem, kdo je predsednik KK Cedevita Olimpija, odloča skupščina kluba. Člani skupščine so julija Tomaža Berločnika soglasno izvolili za predsednika kluba. Podjetje Petrol še naprej ostaja sponzor kluba, po poteku zdajšnje pogodbe pa je odločitev o tem, ali bo Petrol še naprej sponzoriral KK Cedevita Olimpija, na strani Petrola." so sporočili iz Cedevite Olimpije.

Skupščina je sicer enkrat letno, lahko pa pride do izrednega zasedanja, če je to v interesu kluba. Če bi Berločnik presodil, da ne bi več opravljal funkcije predsednika Cedevite Olimpije, obstaja možnost, da sam poda odstopno izjavo, kot je to storil v podjetju Petrol.

Berločnik: Ne vidim potrebe, da bi odšel

"Predsedniško mesto ni vezano na položaj na Petrolu. Če bi bilo tako, bi bil nekdo iz Cedevite, ker so oni največji sponzor. Preprosto je. Predsednika potrjuje in razrešuje skupščina. Trenutno imam še dve leti mandata. To funkcijo opravljam. Ne vidim potrebe, da bi odšel. Če bo volja članov skupščine ali sponzorjev, ki dajejo denar, drugačna, s tem ne bom imel težav in bom takoj prepustil mesto drugemu. Trenutno pa predsedniška funkcija ni vezana na sponzorstvo," je v pogovoru za Siol dejal Berločnik.

Medtem bodo košarkarji Olimpije danes (18.15) v Turčiji pri Darušafaki iskali pot do prve zmage v Eurocupu, v nedeljo ob 20. uri pa jih čaka slovenski derbi v ligi ABA proti Koper Primorski. 

Čeprav je evropska sezona klavrna, pa ima trener Slaven Rimac še vedno podporo. Kot je povedal Sani Bečirović v pogovoru za EkipoSN, v primeru, da se Cedevita Olimpija ne uvrsti v drugi del evropskega pokala, za zdaj ne razmišljajo o kakšnih kadrovskih potezah ter nepodpori trenerju Rimcu. Bečirović meni, da bodo po tekmah z Darušafako ter Koprom in FMP-jem v ligi ABA imeli jasno sliko, na kateri točki so.

Darušafaka - Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija končno tudi do prve evropske zmage
Novice Zasebno podjetje šefa Petrola kadrovalo v državnih podjetjih #video
Petrol
Novice V javnost pricurljale višine odpravnin Petrolove uprave #video
Tomaž Berločnik
Novice To je pravi razlog za odhod uprave Petrola #video
Tomaž Berločnik
Novice Uprava Petrola odhaja
Ne spreglejte