Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2019,
23.03

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

košarka Alen Omić Klemen Prepelič Jaka Lakovič Zoran Dragić Gašper Vidmar Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Evropski Pokal Eurocup

Sreda, 6. 11. 2019, 23.03

4 leta, 5 mesecev

EUROCUP, 6. KROG

Cedevita Olimpija končno tudi do prve evropske zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Darušafaka - Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija v Istanbulu slavila prvo zmago v sezoni Eurocupa. | Foto Darušafaka

Cedevita Olimpija v Istanbulu slavila prvo zmago v sezoni Eurocupa.

Foto: Darušafaka

V šestem krogu Eurocupa so košarkarji Cedevite Olimpije vendarle okusili tudi slast zmage. Po petih evropskih porazih so v sredo v Istanbulu s 76:72 premagali Darušafako in tako odlično odprli drugo polovico skupinskega dela evropske sezone. 

Tekmo v Istanbulu je Olimpija začela slabo, Darušafaka je v prvi četrtini vodila že z osmimi točkami prednosti, a so se Ljubljančani v drugi četrtini zbrali, gostitelje ujeli in prehiteli ter na odmor odšli s prednostjo šestih točk. V tretji četrtini so Ljubljančani spet nekoliko popustili, Turki so skoraj izenačili in napovedali izjemno napeto zadnjo četrtino, v tej pa so zmaji vendarle ohranjali prednost in se veselili prve evropske zmage v sezoni.

Najboljši strelec Olimpije je bil Hrvat Filip Krušlin s 17 točkami, 15 jih je dodal Američan Mikael Hopkins, dvomestno številko sta dosegla še Codi Miller-McIntyre (11) in Jaka Blažič (10). Miller-McIntyre je bil blizu trojnemu dvojčku, ob 11 točkah je zbral še 10 skokov in devet asistenc. Blažič in Maik Zibres sta imela vsak po šest skokov. Najboljši strelec domače ekipe je bil Gary Browne s 17 točkami.

Je "nesrečnih in neumnih porazov" konec?

"Za nami je zelo dobra tekma, z izjemo nekaj minut slabe igre v prvi četrtini. Na koncu smo dobili zasluženo zmago. Presrečen sem za vso ekipo, saj smo imeli v tej sezoni v EuroCupu kar nekaj nesrečnih in neumnih porazov. Ta ekipa zagotovo je kakovostna in verjamem, da bomo do konca evropskega pokala igrali vse bolje in bolje," je povedal najboljši strelec Olimpije Krušlin.

Slaven Rimac: Znova so se ponavljale nekatere stvari, ki so se nam dogajale že v preteklosti, toda uspelo nam je izvleči najboljši možen rezultat. | Foto: KK Cedevita Olimpija Slaven Rimac: Znova so se ponavljale nekatere stvari, ki so se nam dogajale že v preteklosti, toda uspelo nam je izvleči najboljši možen rezultat. Foto: KK Cedevita Olimpija

Prve evropske zmage v sezoni se je razveselil tudi trener Slaven Rimac, a vseeno opozoril na nekatere pomanjkljivosti: "Za nami je zelo težka tekma proti zelo neugodnemu tekmecu. V nekaterih trenutkih se nam je znova videlo, da nam manjka samozavesti. A tokrat smo z igro v obrambi, pri kateri vztrajamo že dolgo časa, dosegli zasluženo zmago. Zadovoljen sem z uspehom, toda pri nekaterih stvareh moramo znova prikazati boljši pristop, če želimo še naprej zmagovati. Znova so se ponavljale nekatere stvari, ki so se nam dogajale že v preteklosti, toda uspelo nam je izvleči najboljši rezultat."

Še vedno zadnji, toda ...

Ljubljančani ostajajo na zadnjem mestu v skupini C, vendar imajo zdaj precej bolj realne možnosti za osvojitev enega od prvih štirih mest, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Na roko jim gre tudi razpored v zadnjih štirih krogih, saj bodo le enkrat gostovali. Naslednji teden bodo v Stožicah gostili ruski Kazan.

Joventut Klemna Prepeliča in Alena Omića je zmagal pri Nanterrju, Omić je bil z 12 točkami drugi strelec zmagovite ekipe, medtem ko Prepeliča zaradi trebušnega virusa ni bilo v ekipi. Ulm, ki ga vodi Jaka Lakovič, je za pičlo točko izgubil pri Virtusu v Bologni, Zorana Dragića zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Že v torek je italijanska Venezia slovenskega legionarja Gašperja Vidmarja Partizanu zadala prvi poraz. Italijani so v Beogradu zmagali s 83:69, Vidmar je v desetih minutah vknjižil tri točke, asistenco in skok. S 23 točkami je bil najbolj razpoložen Mitchell Watt. 

Skupina C

Lestvica

Skupina A

Lestvica

Skupina B

Lestvica

Skupina D

Lestvica

Preberite še:

Marko Simonović
Sportal Cedevita Olimpija je padla na izpitu
Ne spreglejte