Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
24. 5. 2022,
16.25

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Dejan Jakara Jurica Golemac Helios Suns Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 24. 5. 2022, 16.25

1 leto, 11 mesecev

Pred začetkom finala med Helios Suns in Cedevito Olimpijo

Bele zastave ne mislijo izobesiti, status Cedevite Olimpije je jasen #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Helios Suns : Cedevita Olimpija, pokal Spar, Yogi Ferrell | V finalu košarkarskega državnega prvenstva se bosta pomerila Helios Suns in Cedevita Olimpija. | Foto Grega Valančič/Sportida

V finalu košarkarskega državnega prvenstva se bosta pomerila Helios Suns in Cedevita Olimpija.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zadnje dejanje v klubski sezoni je pred vrati za košarkarje Helios Suns in Cedevite Olimpije, ki se bodo od srede naprej pomerili v velikem finalu. Brez kančka dvoma je favorit evropska zasedba iz Ljubljane, na drugi strani imajo Domžalčani povrhu vsega še težave s poškodbami.

Sportal Odmevna šala Gorana Dragića, potem ko so ga Srbi zamenjali z bratom

Serija na tri dobljene tekme se bo začela v sredo ob 20.30, košarkarski navdušenci pa bodo spremljali tretji medsebojni obračun med Heliosom in Olimpijo. Leta 2007 je Helios zmagal s 3:2, v naslednjih dveh sezonah pa je bila boljša Union Olimpija. Najprej s 3:1, nato s 3:0. Klub iz mesta, skozi katerega teče Kamniška Bistrica, je lovoriko osvojil še leta 2016, ko je s 3:1 preskočil Zlatorog. Olimpija je najtrofejnejši klub v Sloveniji in je že osemnajstkrat osvojila slovensko državno prvenstvo.

Lani so njeni košarkarji s 3:0 preskočili Krko, veliko presenečenje pa bi bilo, če se tudi finale s Helios Suns ne bi končal z identičnim rezultatom. Vendarle je kakovost občutno na strani čete Jurice Golemca, ki je v ponedeljek izgubila odločilno tekmo polfinala lige ABA proti Crveni zvezdi.

Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, liga ABA, polfinale 3. tekma, Edo Murić
Sportal V Beogradu se je pošteno iskrilo

Želja je ekspresno zaključiti prvenstvo

"Helios Suns je dobro organiziran klub. Ekipo že vrsto let vodi isti glavni trener s kakovostnimi igralci in sistemom. Vsi v ekipi, tudi igralci, ki pred tem niso nikoli igrali v slovenskih tekmovanjih, se zavedamo, sploh po finalu pokala Spar, da finale ne bo lahka naloga," je na novinarski konferenci v prostorih Nove KBM v Ljubljani dejal trener Cedevite Olimpije Golemac.

Njihova želja je, da v treh tekmah odpravijo Helios Suns: "Vsi želimo čim hitreje zaključiti prvenstvo. Na vsaki tekmi bo treba garati, še posebej v Domžalah, kjer ima Helios bučno podporo s tribun. Po tekmah s Crveno zvezdo nimamo veliko časa za regeneracijo, a imamo kakovost in verjamemo vase. Z dobro igro v obrambi in hitrim napadom, ki nas krasi že celotno sezono, bomo dali vse od sebe, da zmagamo na prvi tekmi, kar bi bila dobra popotnica pred drugo preizkušnjo na domačem parketu."

Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, liga ABA, polfinale 3. tekma, Zoran Dragić
Sportal Cedevita Olimpija v beograjskem peklu ostala brez finala

Sreča zdaj obrnila hrbet

Glede na težave, ki jih imajo v Domžalah, je še nekoliko bolj realen takšen scenarij. Trener Helios Suns Dejan Jakara priznava, da je Cedevita Olimpija nesporen favorit, še posebej ob dejstvu, da njegovo moštvo pestijo poškodbe. Na seznamu vprašljivih so tako Blaž Mahkovic, Venkatesha Jois, Carlbe Lee Ervin in Miroslav Pašajlić.

V finalu pokala je bilo tudi nekaj vroče krvi. | Foto: Grega Valančič/Sportida V finalu pokala je bilo tudi nekaj vroče krvi. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Potem ko smo imeli skozi celotno sezono srečo s poškodbami, nam je ta zdaj malce obrnila hrbet. Zato trenutno še vedno ne vemo, kdo bo sposoben igrati v finalu. Kljub vsemu se ne bomo predali. V dvoboj ne gremo z belo zastavo. Poskusili bomo presenetiti," je pred začetkom finala dejal Jakara, ki je izpostavil, da prednost domačega terena v dvoboju s Cedevito Olimpijo ne bo imela poglavitne vloge, saj so Ljubljančani ligo za prvaka igrali z rezervno ekipo, Domžalčani pa so osvojili prvo mesto.

Ne spreglejte