Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 1. 2013,
9.40

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Balažič Turčija Krka

Sreda, 30. 1. 2013, 9.40

3 leta, 3 mesece

Balažič: Drugače je kot v Krki – tukaj praktično ne grem ven

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji kapetan Krke Jure Balažič se je odlično znašel v dresu turškega Erdemirsporja. Brez njegove pomoči klub, ki ima enega izmed najmanjših proračunov, ne bi bil na sredini lestvice.

Turčija ni prva postojanka onkraj naših meja, v kateri je Jure Balažič že igral. Bil je namreč član Zagreba (Hrvaška), Apoela (Izrael) in Atomeromuja (Madžarska), zadnjih pet let pa je preživel v njegovi Krki. Odhod v Erdemispor je bil zadetek v polno, saj je Jure med najboljšimi posamezniki moštva. "Pred mesecem in pol so v klubu zamenjali trenerja, kar je bila dobra poteza. Novi trener je korekten in se razume z igralci. Sicer pa sem potreboval nekaj časa, da sem se navadil na igranje v Turčiji. V Krki smo imeli deljeno minutažo, tukaj pa praktično ne grem ven. Sem pa zadovoljen s predstavami. Žal mi je nekaterih tekem, ki smo jih izgubili," je o igrah v novem dresu povedal Balažič.

Turško prvenstvo je nekdanji kapetan Krke označil za kakovostno, vendar je po njegovem mnenju več poudarka na individualni igri: "Najboljše ekipe imajo res vrhunske košarkarje v svojih vrstah. To so top igralci v Evropi. A ne igrajo tako dobro kot ekipa. Se mi pa zdi, da je v turškem prvenstvu bolj orientirano na posameznike kot na ekipo."

Klub si je pred sezono za cilj zadal obstanek v ligi, zdaj pa se spogleduje s končnico. Erdemirspor je na osmem mestu s šestimi zmagami in desetimi porazi, kar je dober rezultat ob dejstvu, da ima klub enega najmanjših proračunov v ligi.

Tudi Jure pa je dobil reprezentančni program za letošnje poletje, ko bo evropsko prvenstvo pri nas v Sloveniji. Lani je imel nasploh prvič priložnost biti del reprezentančne akcije. "Potrudil se bom maksimalno. Naredil bom vse, kar se bo od mene zahtevalo. Ne odločam pa jaz, kdo bo zastopal Slovenijo na evropskem prvenstvu," se je Jure za konec dotaknil še reprezentančne teme.

Ne spreglejte