Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 11. 2022,
4.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

4

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2023 SP 2023 Slovenska košarkarska reprezentanca Jordan Morgan

Petek, 11. 11. 2022, 4.00

1 leto, 5 mesecev

Američana ne bi bilo treba klicati, ker je pri njem jasno stališče o Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

4

Jordan Morgan | Jordan Morgan se je z veseljem odzval selektorjevemu povabilu. | Foto Sportida

Jordan Morgan se je z veseljem odzval selektorjevemu povabilu.

Foto: Sportida

Status naturaliziranega košarkarja bo imel v naslednjem reprezentančnem oknu Jordan Morgan, ki je imel v preteklosti ogromno smole s poškodbo, da ni mogel pomagati Sloveniji na večjih tekmovanjih. Z največjim veseljem je prišel pomagat naši izbrani vrsti tudi v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, saj bi rad skupaj s soigralci popeljal Slovenijo na novo veliko tekmovanje, ki bo prihodnje leto.

Goran Dragić
Sportal Dragić in reprezentanca? "Nisem rekel ne ne in ne da."

Konec aprila 2021 si je Jordan Morgan strgal križno vez v levem kolenu, kar je nemudoma pomenilo, da ne bo mogel pomagati Sloveniji v kvalifikacijah za olimpijske igre. Mike Tobey je nato namesto njega dobil priložnost, da kot naturalizirani košarkar zastopa barve Slovenije.

Ker je dobro igral tudi na olimpijskih igrah, je bilo jasno, da bo del zasedbe še na letošnjem EuroBasketu, na katerem se je nato Slovenija poslovila predčasno v četrtfinalu po porazu s Poljsko.

trening slovenska košarkarska reprezentanca Aleksander Sekulić
Sportal Vprašajev veliko, na odgovore bo treba počakati

"Težko je bilo spremljati Slovenijo"

Morganu ni bilo lahko spremljati slovenske reprezentance na obeh omenjenih tekmovanjih, saj je bilo zanj sprva predvideno mesto v ekipi, vendar mu je nato poškodba prekrižala načrte: "Spremljal sem, vendar je bilo, pošteno povedano, težko gledati. Gledati olimpijske igre in EuroBasket … Včasih sploh nisem gledal."

Jordan Morgan | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Rehabilitacija kolena po operaciji križnih vezi vselej obsega daljši časovni okvir. Nič drugače ni bilo pri Morganu, a je vesel, da je spet ujel ritem: "Težje je bilo, kot sem si predstavljal. Strgane križne vezi so pravi izziv. Včasih se počutiš osamljenega. Prihajam v formo, sem pa zelo motiviran, ker sem imel za seboj takšno poškodbo in še spremembe v ekipah. Nekaj časa nisem bil jaz. Vesel sem, da zdaj igram. Veliko stvari se je zgodilo. Trdo sem delal, da bi se vrnil. Ko sem se poškodoval, sem si rekel, da se bom vrnil boljši. Najboljši do zdaj."

slovenska košarkarska reprezentanca Hrvaška, Jakob Čebašek
Sportal "Vse skupaj je bilo kar mučno"

"Vedno sem želel igrati za reprezentanco"

Pred njim in kolegi v izbrani vrsti je novo reprezentančno okno v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v treh državah (Indonezija, Japonska in Malezija). Štiri kroge pred koncem je Slovenija na tretjem mestu za Nemčijo in Finsko, dve zmagi za njo sta Švedska in Izrael, eno več pa še Estonija. Ker je naša reprezentanca dvakrat že premagala Švedsko, je v boju za tretje mesto, ki še pelje na prvenstvo, nevaren le Izrael, s katerim se mora še pomeriti dvakrat. Prvič že danes ob 13. uri.

Jordan Morgan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Ob odsotnosti številnih ključnih košarkarjev bo pomembno vlogo moral odigrati prav Morgan, ki se je z veseljem odzval povabilu selektorja Aleksandra Sekulića. "Lep občutek je biti spet tukaj. Vedno je prava energija v Sloveniji. Lepo je biti nazaj. Selektor me je poklical, vendar me ni bilo treba. Vedno sem želel igrati za reprezentanco. Ko je prišla priložnost, sem prišel. Ekipa je spremenjena. Polovico igralcev sem poznal, druge spoznavam. Veliko pomembnih košarkarjev nam manjka, zato bomo morali vsi stopiti naprej. Na obeh tekmah bo prava borba. Vseh 40 minut bomo morali igrati čvrsto," pravi član turškega Konyasporja, ki je v sezoni 2017/18 igral za takratno Petrol Olimpijo.

Ne spreglejte