Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
8.30

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

12

Natisni članek

Reggie Freeman Arriel McDonald Crvena zvezda Zmago Sagadin

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 8.30

4 leta

Reggie Freeman

Američan udaril po Sagadinu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

12

Zmago Sagadin | Zmago Sagadin je trenersko taktirko odložil pred petimi leti. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Zmago Sagadin je trenersko taktirko odložil pred petimi leti.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Za razliko od Arriela McDonalda, ki je v odmevnem sobotnem intervjuju za naš medij velik del zaslug za uspešno kariero pripisal Zmagu Sagadinu, pa ima na slovenskega trenerja precej slabši spomin njegov rojak Reggie Freeman.

Arriel McDonald
Sportal Arriel McDonald: Ljubljana je kot prva ljubezen

"Če ne bi bilo Sagadina, ne bi postal uveljavljen košarkar. Več let se je načrtno ukvarjal z menoj. Ne le na treningih. Po vadbi sem moral pogosto v njegovo pisarno. Kazal mi je posnetke, mi pripovedoval o strategiji … Njegove oči sem stalno čutil na svojem hrbtu. No, ko pa mi je svoje povedal, me je objel in dejal, da je ponosen name. Zaradi vsega tega mu bom večno hvaležen," nam je v sobotnem intervjuju zaupal nekdanji ljubljenec Tivolija, ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Arriel McDonald, in dodal: "S pomočjo Zmaga Sagadina, za katerega rad pravim, da je bil moj drugi oče, sem se oblikoval v kakovostnega in odgovornega organizatorja igre. Bil je zelo zahteven, kar pa se mi je obrestovalo. Oh, še zdaj slišim tisti Zmagov: 'Arriel, Arriel …' Iz dneva v dan. 'Stori to, naredi ono …' Znova in znova."

Reggie Freeman (levo) ni našel skupnega jezika s slovenskim trenerjem. | Foto: Reuters Reggie Freeman (levo) ni našel skupnega jezika s slovenskim trenerjem. Foto: Reuters

Povsem v drugačnem spominu pa ima Zmaga Sagadina McDonaldov rojak Reggie Freeman, ki je z njim sodeloval v beograjski Crveni zvezdi. V pogovoru za srbski medij Maxbetsport je dejal, da je prav Sagadin razlog za njegov nenadni odhod iz Crvene zvezde. "Zmago Sagadin je eden od najslabših trenerjev, s katerimi sem delal. To je človek, ki je sposoben med treningom stalno vpiti in žaliti igralce. Zame je to popolnoma nenormalno. To ni bila le moja težava. Nihče v ekipi ga ni maral. V Beograd sem prišel kot odrasla oseba, pripravljen igrati košarko, ne pa poslušati nekoga, ki me stalno žali. Takšen odnos bi razumel, če bi bil otrok. Prav zaradi tega sem spakiral in odšel," se svoje beograjske epizode iz leta 2003 spominja danes 44-letni Američan.

Freeman, ki je pečat v jadranskih košarkarskih okvirih pustil predvsem v Železniku in zagrebški Ciboni, je sicer veljal za dokaj nestanovitnega košarkarja. Zamenjal je kar 20 klubskih okolij. Igral je tudi za Žalgiris. Leta 2009 pa je kariero zaključil kot član Metalca iz Valjeva.

Luka Dončić
Sportal Klofuta Dončiću in vsem okoli njega dobro zalegla #video
Adam Silver
Sportal Liga NBA: V tem trenutku še nimamo jasne slike o prihodnosti
Radislav Čurčić
Sportal Zmajček, svetovni prvak in Dončićev teksaški predhodnik
Ne spreglejte