Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
1. 10. 2015,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik

Četrtek, 1. 10. 2015, 20.14

8 let

Američan in Srb pomagala Olimpiji, da je povozila Pipanov MZT

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Union Olimpija je sezono začela na najboljši možen način. V Stožicah je padel MZT iz Skopja, ki ga vodi Aleš Pipan. Glavni okrepitvi sta pokazali pravi obraz.

Prvo in zadnjo besedo v obračunu med Unionom Olimpijo in MZT iz Skopja je imel Blaž Mahkovic, saj je dosegel prvi in zadnji koš. Zeleno-beli so visoko z 91:76 preskočili makedonskega predstavnika v ligi ABA.

Wright že vadi slovenščino, na parketu pa kaže vodstvene sposobnosti

Aleš Pipan pri MZT-ju ni mogel računati na oba organizatorja igre, ki sta poškodovana, kar so Ljubljančani znali izkoristiti. Odlično predstavo je pokazal Američan Zack Wright. S 14 točkami, šestimi skoki, štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami je bil najboljši posameznik, po koncu tekme pa je pokazal, da se bo v času bivanja v Sloveniji naučil tudi nekaj našega jezika.

Ob snidenju s sedmo silo je namreč v slovenščini najprej dejal pozdravljeni in se nato v angleščini dotaknil tekme: "Pomembno je, da smo zmagali. Veliko stvari imamo še za postoriti. Pri gostih se je videlo, da niso imeli veliko možnosti za rotacijo, saj sta dva igralca manjkala. Zato so bili utrujeni. Prisili smo jih k napakam in to nam je pomagalo." Ko je zaključil pogovor, je spet preklopil na slovenščino in še dodal: "Hvala, se vidimo."

Olimpija je imela proti moštvu iz Skopja nenehno pobudo in že v prvi četrtini vodila z 20:14, ob polčasu pa s 43:36. V tretji četrtini je prišla že do prednosti z dvomestno številko, v zadnji četrtini pa le še potrdila visoko zmago. Najvišja prednost je bila pri 86:69, ko je trojko zadel mladi Blaž Mesiček.

Lešić se je prav tako izkazal

Sicer pa se je izkazal še drugi novinec v vrstah Olimpije, od katerega bodo navijači veliko pričakovali. Sava Lešić je bil z 19 točkami najboljši strelec moštva in pokazal, da bi lahko bil prava okrepitev.

Spodbudno je, da je glavni trener Gašper Potočnik dal priložnost mladima Mesičku in Vasiliju Vučetiću, upa pa, da bo kmalu ekipi na voljo poškodovani Mitja Nikolić, ki ima težave s komolcem.

"Dosegli smo visoko zmago, a smo si jo morali izboriti na parketu, kar ni bilo lahko. Prva tekma je bila težka. Mislim, da smo igrali solidno, a smo si privoščili nekaj napak, kar pa je za ta del prvenstva normalno. Rezerv imamo ogromno. Zmaga je pomembna," je po tekmi sprva povedal Potočnik in se nato dotaknil tistih stvari, ki so ga najbolj zmotile: "Ko smo zarotirali igralce, je rezultat padel. Tega si ne smemo dovoliti. Bolj moramo biti odločni in dvigniti tempo. Ne smemo dopustiti, da nam takrat obramba pade."

Pravega počitka košarkarji Olimpije ne bodo imeli, saj jih že v ponedeljek čaka druga preizkušnja lige ABA. Gostovali bodo namreč v Bosni in Hercegovini pri Igokei.

Ne spreglejte