Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
1. 7. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08

Natisni članek

Dwyane Wade Hassan Whiteside Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić NBA Pat Riley

Petek, 1. 7. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Hassan Whiteside

Alfa in omega Miamija uslišal veliko željo Gorana Dragića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,08
Goran Dragić Hassan Whiteside | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Prvi dan igralske tržnice v ligi NBA je prinesel veliko zadovoljstvo za privržence Miami Heat, kjer igra tudi slovenski košarkar Goran Dragić. Vodstvo kluba se je dogovorilo za podaljšanje pogodbe s centrom Hassanom Whitesidom, ki je bil eden najbolj vročih imen med igralci brez pogodbe.

"Od univerze naprej sem igral že za osem moštev. Nisem še pripravljen na deveto. Odločil sem se, da podaljšam pogodbo z Miamijem. Komaj čakam, da se vrnem in da osvojim naslov," je dejal 27-letni Whiteside, ki si obeta veliko pogodbeno povišico.

Whiteside je v zadnji sezoni pri Vročici zaslužil manj kot milijon dolarjev, po poročanju ameriških medijev pa bo moral alfa in omega Miamija Pat Riley za njegovo zvestobo globoko seči v denarnico. Nova štiriletna pogodba za enega najbolj zaželenih prostih košarkarjev tega poletja naj bi bila vredna 96 milijonov dolarjev (86 milijonov evrov).

Podaljšanje pogodbe z enim najboljših centrov je v nedavnem intervjuju kot primarno nalogo Miamija izpostavil tudi najboljših slovenski košarkar Goran Dragić.


Goran Dragić je že pozabil, kako težko se je bilo prebiti do lige NBA #intervju


Trnova pot Whitesida do zvezd

Danes 27-letni košarkar pred tem ni imel bogate zgodovine. Pri Sacramentu, kjer so ga je leta 2010 izbrali na NBA-naboru, je v dveh sezonah dobil priložnost le na 19 tekmah, pri Memphisu pa sploh ni odigral tekme v ligi NBA.

Nato je njegova pot zašla na nevarne tirnice, s katerih se je težko vrniti v najmočnejšo ligo na svetu. Zaigral je za dva libanonska in kitajska kluba, novembra 2014 pa je po dveh letih premora dočakal drugo veliko priložnost v ligi NBA, ki se je izkazala za zadetek v polno – podpisal je z Miami Heat.

Prvi bloker lige

V zadnji sezoni je na 73 tekmah v povprečju dosegal 14,2 točke, 11,8 skoka in 3,7 blokade ter bil prvi bloker lige. Ob tem je bil izbran tudi v drugo najboljšo peterko lige NBA.

Ob Miamiju sta se za 213 centimetrov visokega centra najbolj goreče zanimala še Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers.

Po podaljšanju z Whitesidom zdaj Miami čaka še ena pomembna tarča - podaljšanje z Dwyanom Wadom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po podaljšanju z Whitesidom zdaj Miami čaka še ena pomembna tarča - podaljšanje z Dwyanom Wadom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vse moči poganja z ikono kluba

Uradno bo lahko pogodbo podpisal po 7. juliju, ko bo Whiteside postal najbolje plačani košarkar Miamija. Vročico zdaj čaka še ena pomembna naloga – podaljšanje pogodbe s prvim zvezdnikom moštva Dwyanom Wadom.

Ne spreglejte