Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2024,
20.10

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA

Ponedeljek, 1. 4. 2024, 20.10

4 tedne

Liga ABA, 25. krog

Razigrana Krka nadigrala Olimpijo, ki jo je prehitela Mega, Zvezda potrdila prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Liga ABA: KK Krka Novo mesto - Cedevita Olimpija | Krka je v slovenskem derbiju kroga lige ABA premagala Cedevito Olimpijo. | Foto Drago Perko/kosarka.si

Krka je v slovenskem derbiju kroga lige ABA premagala Cedevito Olimpijo.

Foto: Drago Perko/kosarka.si

Novomeška Krka se je v 25. krogu lige ABA v Novem mestu na večnem slovenskem košarkarskem derbiju pomerila s Cedevito Olimpijo in jo premagala z 92:78. Novomeščani so prišli do pomembne zmage v boju za obstanek v jadranski ligi. V nedeljo sta do zmag prišla vodilni Partizan in četrta Mega, ki je slavila šestič zapored. Mega in Cedevita Olimpija imata oba po 40 točk. V ponedeljek je Crvena zvezda s 94:76 premagala Studentski centar in potrdila prvo mesto po rednem delu tekmovanja.

Gašper Okorn
Sportal Okorn jasen: Ne skrivam, da sem razočaran

Kljub prekinjeni seriji šestih porazov - to je bila njihova šele druga zmaga na zadnjih dvanajstih tekmah oziroma od konca decembra, skupno peta v sezoni - Novomeščani niso odvisni zgolj od sebe. Mornar, s katerim tekmujejo za obstanek, tekmo do konca stvari praktično v svojih rokah. Danes so doma premagali Borac iz Banjaluke, ki bo naslednjo soboto gostil prav Krko, v zadnjem krogu pa ga čaka gostovanje pri FMP. Krki gre sicer v prid boljše medsebojno razmerje s Črnogorci.

Po zdajšnjih pravilih zadnje mesto pomeni izpad iz lige, predzadnje pa vodi v kvalifikacije z drugouvrščeno ekipo Aba 2. Če se bo v naslednji sezoni ligi Aba pridružil klub iz Dubaja, se bodo pravila spremenila in bo predzadnja ekipa obstala v elitni ligi, zadnja pa bo igrala kvalifikacije z drugo iz lige Aba. Spremembo pravil naj bi klubi potrdili v prihodnjih tednih.

Cedevita Olimpija je na drugi strani doživela četrti poraz na zadnjih petih tekmah in zapravila priložnost, da bi na lestvici dokončno ušla Zadru, s katerim se poteguje za četrto mesto, ki v končnici oziroma četrtfinalu pomeni prednost domače dvorane.

Ljubljančani, ki imajo zmago več od Dalmatincev, a slabši medsebojni rezultat, bodo v zadnjem krogu gostovali pri Ciboni (5. 4.), Zadar pa bo v Beogradu igral s Partizanom.

Leon Stergar je dosegel 17 točk. | Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si Leon Stergar je dosegel 17 točk. Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Krka je zasluženo prišla do zmage, saj si jo je veliko bolj želela in bila nadvse motivirana. S čvrsto obrambo vseh 40 minut, brez padcev v igri, predvsem pa s kolektivno igro v napadu je vodila od starta do cilja.

V 15. minuti si je prvič priigrala dvomestno prednost. Najvišjo razliko 19 točk je dosegla že v 19. minuti, tudi v nadaljevanju pa ji Ljubljančani niso mogli do živega.

Kar šest varovancev trenerja Gašperja Okorna je doseglo dvomestno število točk, največ, 17 Leon Stergar. Tem je dodal še po sedem skokov in sedem asistenc. 15 točk je zmagi Krke prispeval Marko Radovanović, 13 Jan Špan, 12 Darko Planinić, 11 Miha Cerkvenik in deset Niko Bačvić. Pri Ljubljančanih je bil s 16 točkami najboljši strelec Američan Justin Cobbs, po 14 točk sta dosegla Jaka Blažič in Alen Omić. Slednji je zbral še osupljivih 21 skokov.

Liga ABA, 25. krog

Četrtek, 28. marec:

Sobota, 30. marec:

Nedelja, 31. marec:

Ponedeljek, 1. april:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Jaka Blažič
Sportal Blažič najkoristnejši košarkar tedna lige Aba
Ne spreglejte