Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2019,
20.09

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

Natisni članek

Petrol Olimpija KK Krka Novo mesto liga ABA

Nedelja, 6. 1. 2019, 20.09

5 let, 3 mesece

Liga ABA, 14. krog

Drama razžalostila Olimpijo, Krka brez možnosti, Partizan stežka prek Mornarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

1

KK Krka, KK Crvena zvezda, ABA liga | Krka je bila proti Crveni zvezdi brez moči. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Krka je bila proti Crveni zvezdi brez moči.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

14. krog lige ABA sta v petek odprli vodilna in zadnjeuvrščena ekipa lige Krka in neporažena Crvena zvezda. Beograjska ekipa je gladko slavila tudi v Novem mestu (96:66). Petrol Olimpija je na derbiju začelja po podaljšku priznala premoč hrvaškemu Zadru (80:84). V soboto je tretji Partizan s 75:73 ugnal Mornar Bar, Aleksej Nikolić je v 24 minutah k zmagi prispeval 11 točk, dodal še štiri asistence in dva skoka.

Crvena zvezda je na tekmi 13. kroga že v prvi četrtini pokazala, zakaj v tej sezoni še ne pozna poraza. Prvih deset minut so beograjski košarkarji dobili z 22:13, prednost pa je v nadaljevanju le še naraščala. Srbska ekipa je v zadnjem delu srečanja povedla tudi z več kot 30 točkami prednosti, semafor pa je ob koncu pokazal rezultat 96:66 v korist Crvene zveze, ki je tako dosegla še 14. zmago. Krka s štirimi zmagami ostaja na dnu lestvice.

Pri domači ekipi je bil s 13 točkami najučinkovitejši kapetan Jure Balažić, soimenjak Lalić je dosegel točko manj. Pri Zvezdi je 20 točk dosegel Marko Kešelj.

Krka : Crvena zvezda, foto: Vid Ponikvar/Sportida:

Fotogalerija
1 / 27

Olimpija je pri Zadru začela dobro, nato pa po vodstvu 9:7 popustila, gostitelji so z delnim izidom 9:0 ušli in po prvi četrtini vodili za +4 (20:16). Hrvati so večino drugega dela držali vodstvo, zmaji so ob koncu povedli za točko, a na odmor odšli z dvema točkama zaostanka.

Petrol Olimpija Zadar | Foto: ABA liga Foto: ABA liga

Ljubljančani so v drugem polčasu zaspali, prvi koš dosegli šele po štirih minutah, Zadar pa jim je ušel na +11. A sledilo je boljše nadaljevanje zeleno-belega tabora, ki je nasprotnike skoraj ujel (53:52), v zadnjo četrtino pa krenil s tremi točkami zaostanka, ujel Hrvate in povedel (66:64). Olimpija je še dobre pol minute pred iztekom 40 minut vodila s 75:71, a so domači izsilili podaljšek.

V podaljšku so domači hitro povedli in tekmo brez večjih težav obrnili v svojo korist. Olimpija je izgubila kar 19 žog. Na koncu so slavili s 84:80. Pri Ljubljančanih je bil z 18 točkami najučinkovitejši Miha Lapornik, Aleksandar Lazić je dosegel točko manj. Pri Zadru je bil z 21 točkami prvi strelec Mario Little.

Lestvica

Preberite še:

Aleksej Nikolić
Sportal Nerodna komunikacija, težav ni #video
Petrol Olimpija Partizan
Sportal Pri Olimpiji déjà vu
Ne spreglejte