Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
21. 6. 2014,
8.05

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chris Horner Jan Polanc Po Sloveniji

Sobota, 21. 6. 2014, 8.05

2 leti, 9 mesecev

Zlomljena rebra in preluknjana pljuča niso zaustavila 42-letnega Hornerja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na slovenskih cestah lahko te dni na delu vidimo legendarnega kolesarja Chrisa Hornerja, ki lovi vlak za znameniti Tour. Med drugim je spregovoril tudi o moštvenem kolegu Janu Polancu.

Za Chrisa Hornerja, člana ekipe Lampre-Merida, lahko rečemo, da je pravi veteran v kolesarstvu in premika meje, saj kljub 42 letom brez težav meri moči z bistveno mlajšimi tekmeci. Lanskoletni zmagovalec prestižne španske Vuelte je bil letos nekaj časa na stranskem tiru. Nesreča v tunelu, potem ko se je bližje srečal z avtomobilom, je povzročila ogromno poškodb na njegovem telesu. Štiri zlomljena rebra, poškodovana rama in trikrat preluknjana pljuča so bili glavni zapisi v zdravniški kartoteki.

Zdaj se je vrnil v pogon in ravno dirka Po Sloveniji je njegov prvi poligon po povratku. "Tri mesece sem bil brez dirke. Mislim, da je z zdravjem vse v redu, čeprav malce boli, ko greš po dolgem času znova na polno. V Sloveniji ne mislim le trenirati. Če se mi bo ponudila kakšna priložnost, jo bom izkoristil," je dejal Horner.

Njegova velika želja je, da bi nastopil na znamenitem Touru, odgovor pa bo dobil ravno v Sloveniji. Najbolj je vesel, da so kosti zaceljene in lahko zdaj kolesari. Boriti se mora z mladimi kolesarji, ki bi jim bil lahko celo oče, a zanj leta niso nobena ovira: "Uživam v kolesarjenju. Rad vidim nove obraze z željo po zmagovanju. Na dirki je vseeno, kdo je koliko star, ker vsi tekmujemo. Je pa res, da sem z mojimi leti postavil standarde malce višje."

Med mlajše kolesarje spada tudi Jan Polanc, ki je njegov moštveni kolega. "Z Janom sva na dirki skupaj v sobi. Poznava se od januarja. Vem, da je bil lani tukaj drugi in ima dirka Po Sloveniji zanj pomembno vrednost," je najprej o klubskem kolegu povedal Horner. Pa ga Polanc kaj posluša? "Vsak bi si verjetno rad predstavljal, da mladi poslušajo, vendar saj veste, kakšni so. Veliko stvari preslišijo (smeh, op. p.)," odgovarja Američan, Jan pa je ob tem še dodal: "Super je biti s Chrisom v sobi, ker veliko govori in je zabaven."

Ne spreglejte