Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 1. 2019,
8.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Jan Polanc Tadej Pogačar Tadej Pogačar Dirka po Avstraliji

Torek, 15. 1. 2019, 8.22

5 let, 3 mesece

Dirka po Avstraliji, 1. etapa

Za Pogačarja soliden štart v svet najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Z Dirko po Avstraliji se je v Adelajdi začela nova kolesarska sezona na najvišji ravni. Na 129 kilometrov dolgi šprinterski etapi od severa Adelajde do pristanišča v Adelajdi je zmagal Italijan Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) pred Nemcem Maxom Walscheidom (Sunweb) in Italijanom Jakubom Mareczkom iz ekipe CCC. Tadej Pogačar - v dresu UAE Emirates je prvič nastopil na dirki, ki šteje za točke svetovne serije - je bil 19., njegov klubski kolega Jan Polanc pa dve mesti za njim.

Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) je zmagal v kaotičnem šprintu, potem, ko je na levi strani našel prosto linijo, po kateri je lahko napredoval proti cilju. "V šprintu nikoli ni lahko, enostavno moraš čakati na pravi trenutek," je povedal po etapi. Oba Slovenca na štartu, Tadej Pogačar (to je bil njegov krstni nastop za novo ekipo) in Jan Polanc (oba iz ekipe UAE Emirates) sta v cilj pripeljala v času zmagovalca.

Zaključni šprint na 1. etapi Dirke po Avstraliji:

Pogačar, ki je v UAE Emirates prestopil iz kontinentalne ekipe Gusto Xaurum, in Polanc sta nastopila že na nedeljskem kriteriju v Adelajdi. Ta ne šteje za točke svetovne serije, predstavlja pa uvod v Dirko po Avstraliji. Pogačar je bil na koncu na 17. mestu najvišje uvrščen član UAE Emirates.

Dirka po Avstraliji ima šest etap. Odločilna bo zadnja nedeljska etapa, ki se bo končala z vzponom na Willungo. Pogačar in Polanc sta predvidena kot pomočnika kapetanu moštva, Italijanu Diegu Ulissiju, če se bo ponudila priložnost, bosta poskusila vsaj s kakšno napadalno akcijo.

Udeležba na dirki je precej zvezdniška, poleg Sagana so tu še domačina Rohan Dennis in Richie Porte, lani izvrstni italijanski šprinter Elia Viviani ter številni drugi.

Večina kolesarjev bo po koncu dirke ostala na peti celini, saj bo 27. januarja še enodnevna dirka za točke svetovne serije Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Po njej sledi daljši premor, med 24. februarjem in 2. marcem bo na sporedu Dirka po Združenih arabskih emiratih, vmes pa bodo številne dirke evropske serije, kjer bo sezono začela večina Slovencev.

Ne spreglejte